|

20 milyar dolarlık hedef

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Türkiye Ukrayna arasındaki iş ilişkilerinin üst seviyelere çıkabilmesi, Türkiye ve Ukrayna Cumhurbaşkanlarının iddialı bir şekilde ortaya koyduğu 20 milyar dolarlık hedefe ulaşabilmek için İstanbul'da iş adamlarıyla bir araya geldik" dedi.

Yeni Şafak
20:28 - 10/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:32 - 10/03/2016 Perşembe
AA

Ekonomi Bakanı Elitaş, Kocaeli Valiliğini ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.



Valilik girişinde Elitaş'ı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve diğer yetkililer karşıladı. Bakan Elitaş, valiliğe girişinde şeref defterini imzaladı.



Ziyarette konuşan Bakan Elitaş, Kocaeli'deki ziyaretlere çok güzel bir programla başladıklarını, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bir sivil toplum örgütünün genel kuruluna, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile katıldıklarını belirtti.



Bu sabah Türkiye'de bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'ya eşlik ettiğini ve İstanbul'da iş adamlarıyla bir araya geldiklerini anlatan Elitaş, "Türkiye Ukrayna arasındaki iş ilişkilerinin üst seviyelere çıkabilmesi, Türkiye ve Ukrayna cumhurbaşkanlarının iddialı bir şekilde ortaya koyduğu 20 milyar dolarlık hedefe ulaşabilmek için İstanbul'da iş adamlarıyla bir araya geldik. Yakın bir zamanda Ukrayna'ya gidip, Türk iş adamlarının yatırım yapabilmeleri, yatırımlarının daha üst seviyeye gelebilme şartlarını değerlendireceğiz. Serbest ticaret anlaşmasını gözden geçiriyoruz. En yakın zamanda serbest ticaret anlaşmasını hayata geçireceğiz" diye konuştu.



Kocaeli Valilik binasını çok beğendiğini, külliyeye girince müthiş bir mutluluk duyduğunu ifade eden Elitaş, şunları söyledi:



"Türkiye'ye yakışır, örnek bir valilik yerleşkesi olmuş. Ortada çok büyük bir avlu, avlunun içerisinde halkın ihtiyaçlarına sunulan bir kafeterya ve etrafa dağılmış çok güzel çalışma alanları oluşmuş. Bu valiliği anlatacağım, planlanamasını kim yaptıysa harika bir yer olmuş. Tebrik ediyorum. Vilayet yapısına uygun bir yerleşkenin başka vilayetlerde de yapılmasını tavsiye edeceğim, teşvik edeceğim. Düşünenleri tebrik ediyorum. Yapanlara, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."



Kocaeli'nin kendileri için önemli bir vilayet olduğunu vurgulayan Bakan Elitaş, şöyle konuştu:



"Başarılı bir büyükşehir belediye başkanımız, birlikte milletvekilliği yaptığımız şimdi İzmit Belediye Başkanı olan bir arkadaşımız var. Partimizin il başkanlarının olduğu, ekip olarak çalışan ender illerimizden birisidir. Gençlik kollarımız, kadın kollarımız, ana kademe ile Kocaeli örnek alınan bir ilimiz. Sanayide de ticarette de örnek. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum."



Vali Hasan Basri Güzeloğlu da Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ı Kocaeli'de ağırlamaktan, valilikte konuk etmekten onur ve mutluluk duyduğunu belirterek, "Bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık ve Sayın Bakanımızın ziyaretleriyle, ilimize ve ülkemize güç ve güven veren, ülkenin gelişmesi ve ekonomik anlamda daha da ileriye gitmesi noktasında moral veren buluşmalar gerçekleştirdik" dedi.



Türkiye'nin emin ve kararlı adımlarla 2023 hedeflerine güvenli yürüyüşüne devam ettiğini kaydeden Güzeloğlu, Kocaeli'nin her alanda bu yürüyüşü zenginleştiren, geliştiren ve destekleyen bir büyükşehir olarak büyük katkılar sağladığını sözlerine ekledi.



AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman'ın da katıldığı ziyarette Vali Güzeloğlu, Bakan Elitaş'a işlemeli tabak ve pişmaniye ikram etti.



Bakan Elitaş daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaretinde de


Kocaeli'nin, başarılı büyükşehir belediyelerinden biri olduğunu vurgulayarak, Karaosmanoğlu ve ekibini kutladı.



Karaosmanoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yaptıkları çalışmalarla Kocaeli'ni örnek bir şehir haline getirdiklerini, hizmet noktasında ciddi bir sorunlarının bulunmadığını bildirdi.



#Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş
#Poroşenko
#ekonomi
8 yıl önce