|

3 AVM'de dükkanlar 2 saat geç açıldı

Döviz kurlarındaki yükseliş AVM sektöründe tarafları karşı karşıya getirdi. İstanbul'da dün 3 AVM 2 saatliğine kepenk kapattı. BMD, kararı “onurlu” ve “adil” ticaret talebi olarak yorumladı. AYD ise durumu bir zaman kaybı olarak değerlendirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 01:06 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Nişantaşı City's, Marmara Park ve Forum İstanbul'da yüksek döviz kuruyla kiralara tepki olarak 2 saatliğine dükkanlar kepenk kapattı.
Nişantaşı City's, Marmara Park ve Forum İstanbul'da yüksek döviz kuruyla kiralara tepki olarak 2 saatliğine dükkanlar kepenk kapattı.

İstanbul'da dün Nişantaşı City's, Marmara Park ve Forum İstanbul'da yüksek döviz kuruyla kiralara tepki olarak 2 saatliğine dükkanlar kepenk kapattı. Son dönemde sıkça dile getirilen soruna tarafların tepkileri de farklı oldu. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu, geç açılışın nedenini döviz kurlarına bağlı olarak artan yüksek kira maliyetlerinin varlıklarını tehdit etme noktasına gelmesinden yakınan markaların, "onurlu" ve "adil" ticaret talebi olarak özetledi. Kepenklerin kapatıldığı Marmara Park'tan yapılan açıklamada kiraların Eylül ayında yıl sonuna kadar sabitlendiği belirtildi.

AYD: ZAMAN KAYBI

Konu ile ilgili Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) de bir açıklama yaptı Eyleme ilişkin AYD Başkanı Hulusi Belgü imzasıyla yapılan açıklamada, "Eylem sansayon oluşturmaktan öteye gitmeyecek bir zaman kaybı. Türkiye’de bulunan tüm Alışveriş Merkezleri, sıkıntısı olan tüm perakendecilere ya indirim vererek ya da kuru sabitleyerek yaşanan sıkıntılı dönemde ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor" ifadelerine yer verildi.

  • MARKALAR TALEPLERİNİ SIRALADI
  • BMD açıklamasında talepler de sıralandı. Markaların talepleri: “Kira düzenlemesi için kapı kapı gezmek zorunda bırakılmamak. Yüksek cezalarla tehdid edilmemek. Fırsatçı piyasa yapıcılara karşı ham madde tedarikçilerinin ülke ekonomisinin geleceği için markalarla iş birliğini arttırması" şeklinde sıralandı.
#AVM
#Döviz
#Dolar
6 yıl önce