|

6 ay sonra motorine de indirim geliyor

Peş peşe gelen indirimlerle 57 kuruş birden ucuzlayan benzin ile motorin arasındaki fark 5 kuruşa kadar indi. Dizel araç sahipleri ise benzindeki indirimler sonrası motorine ne zaman indirim geleceğini merak etmeye başladı. Güzel haber geldi. Motorinde Cumartesi'den Salı'ya 15 ile 20 kuruş arasında bir indirim bekleniyor. Yapılacak indirimin 5 kuruşu Eşel Mobil Sistemi üzerinden ÖTV farkına gidecekken, geriye kalan 15 kuruşun ise pompaya indirim olarak yansıması bekleniyor.

Kenan Biter
12:30 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:02 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Benzinden sonra motorine de indirim geliyor.
Benzinden sonra motorine de indirim geliyor.

Döviz fiyatlarındaki artıştan kaynaklı geçtiğimiz mayıs ayında devreye alınan Eşel Mobil Sistemi ile benzin ve motorindeki fiyat artışları Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) karşılanmaya başlamıştı.

Benzinde kalktı 57 kuruş birden indi

Döviz kurları ve petrol fiyatlarındaki gerileme sonrasında benzinde Eşel Mobil Sistemi ihtiyacı 5 ay sonra Kasım ayının ilk haftasında kalktı.
Sistemin kalkmasıyla birlikte benzine peş peşe üç defa indirim geldi. Yapılan indirimlerle birlikte benzinin fiyatı 57 kuruş birden indi.
  • En son 19 Kasım'da yapılan 19 kuruşluk indirimin pompaya yansımasıyla, benzin fiyatları İstanbul’da 6,58 liradan 6,39 liraya, Ankara’da 6,69 liradan 6,50 liraya, İzmir’de ise 6,68 liradan 6,49 liraya düştü.



Motorinle benzin arasındaki fark 5 kuruşa kadar indi

Eşel Mobil sisteminin sona erdiği benzinde peş peşe gelen indirimler ile neredeyse motorin fiyatıyla aynı seviyeye gelindi.
Son yapılan 19 kuruşluk indirimin pompaya yansımasıyla haziran ayında 45 kuruş olan fark, bu dönemde 5 kuruşa kadar geriledi.

Motorindeki indirim 27 kuruşluk farka gitti

19 Kasım'da akaryakıt ürünlerine yapılan indirimden 22 kuruş olarak payını alan motorin de ise Eşel Mobil Sistemi devam ettiği için indirim 27 kuruşluk ÖTV karşılamasına gitmiş karşılanma oranı ise 5 kuruşa kadar düşmüştü.


Akdeniz Çanağı'nda yüzde 4'lük düşüş var

Dizel araç sahiplerinin merakla beklediği indirim haberi geldi. Akdeniz Çanağı'nda motorin ve benzin fiyatlarında yüzde 3.5-4 arasında düşüş yaşandığını belirten piyasa profesyonellerine göre bu düşüş motorine indirim olarak yansıyacak.

Motorinde de Eşel Mobil ihtiyacı kalkıyor

Uluslararası piyasaların Şükran Günü olması nedeniyle iki gün kapalı kalmasının kısmen de olsa risk teşkil ettiğini belirten uzmanlar, motorinde beklentinin 15-20 kuruş civarında bir indirim olduğunu bunun da 5 kuruşluk kısmının ÖTV karşılanmasına giderek motorinde de Eşel Mobil Sistemi ihtiyacının ortadan kalkacağını ifade ediyor.

Salı'ya kadar 15 kuruş indirim bekleniyor

Eşel Mobil uygulamasının kalkması ile
Cumartesi'den Salı'ya motorinde 10-15 kuruş arası bir indirimin beklendiği belirtiliyor.
  • Güncel rakamlarla motorinin litresi İstanbul’da 6,34 liradan alınırken Ankara’da 6,45 lira ve İzmir’de de 6,44 liradan satılıyor.

TABGİS: 18 kuruş indirim bekliyoruz

Akşam saatlerine doğru Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol Ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre ise motorinde 23 Kasım'dan sonra 18 kuruş indirim beklenirken, bu indirimin 9 kuruşunun vergiye gideceği 9 kuruşunun ise pompaya yansıtılacağı kaydedildi.



#Benzin
#Motorin
#Mazot
#Dizel
#Mazot indirim
#Motorin indirim
#Akaryakıt
#Akaryakıt fiyatları
#Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol Ve Gaz Şirketler
#TABGİS
5 yıl önce