7 bin 500 lira için son 11 gün

Yeni Şafak
13:27, 16/01/2018, SalıG: Güncelleme: 13:34, 16/01/2018, Salı
Diğer
7 bin 500 lira için son 11 gün
Bugüne kadar ikramiye farkı için başvuru yapmamış olanlar 27 Ocak 2018 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri gerekiyor.

30 yıldan fazla hizmeti olan emekli memurların mağduriyetini önlemek için 6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çıkarıldı. Söz konusu kanuna göre 30 yıldan fazla çalışmaları olan emekli memurların 30 yıldan fazla çalışmaları dikkate alınarak bu durumdaki eski memurlara ikramiye farkları ödenecek. İkramiye farkı ne kadar, ikramiye farkı nasıl ödenecek? İşte detaylar...

İkramiye farkının ne kadar olacağı memurun ne zaman emekli olduğuna, derece ve kademesine, makam veya görev tazminatı olup olmadığına bağlı olarak ve

emekli ikramiyesi ödenmesine ilişkin hükümler dikkate alınarak kendilerine veya hak sahiplerine ikramiyeler ödenecek. Emeklilerin yıllık ikramiye bedelleri her tam yıl için 50 liradan az olamıyor. Toplam ikramiye tutarı hiçbir şekilde 100 liranın altında olmayacak.

İkramiye farkı ne zaman ödenecek?

İkramiye farkının 7.500 liraya kadar olan kısmı müracaat tarihinden itibaren 3 ay içerisinde ödenecek. Güneş'ten Arif Temir'in yazısına göre, varsa kalan kısmı ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte takip eden yılın aynı ayı içerisinde ödenecek. Yıllık en fazla ikramiye miktarı yaklaşık 3.400 lira civarında olacak.

İkramiye farkı için son başvuru tarihi 27 Ocak 2018

6770 sayılı Kanuna göre, hak sahiplerinin kanunun yürürlüğe girdiği 27 Ocak 2017 tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvuru yapmaları gerekiyor. Bugüne kadar başvuru yapmamış olanlar 27 Ocak 2018 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri gerekiyor. Bu tarihten sonra müracaat edenler ikramiye farkı haklarını kaybetmiş olacaklar.

Dul ve yetimler de ikramiye farkına başvurabilecek

30 yıldan fazla hizmeti olan memur emeklisi vefat etmişse, hak sahibi olan dul ve yetim maaşı alanlar da başvuru yaparak ikramiye farklarını alabilecekler. Daha önce ikramiye farkı için başvuru yapmış olanların tekrar başvuru yapmalarına gerek yok.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026