|

800 şirketli TMSF holdinglerle yarışıyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kayyum atanan şirketler hakkında bilgi verdi. Canikli, 2 Şubat itibarıyla kayyum atanan şirket sayısının 789 olduğunu belirterek, “Şirketlerin aktif büyüklüğü yaklaşık 37,8 milyar lira, öz kaynak toplamı yaklaşık 17,3 milyar lira” dedi.

Yeni Şafak
08:42 - 7/03/2017 Salı
Güncelleme: 08:44 - 7/03/2017 Salı
Diğer
15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından TMSF’nin kontrolüne geçen şirket sayısı 789’a ulaştı. Toplam 37.8 milyar liralık aktif büyüklüğe sahip bu şirketlerde 40.670 kişi istihdam ediliyor.
15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından TMSF’nin kontrolüne geçen şirket sayısı 789’a ulaştı. Toplam 37.8 milyar liralık aktif büyüklüğe sahip bu şirketlerde 40.670 kişi istihdam ediliyor.

Kayyum atanan şirket sayısının bugün itibariyle 800'ü geçtiği öğrenildi. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Yiğit, önergesinde şunları kaydetti: "15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütleriyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle yönetimine el konulan ve kayyum atanan şirket sayısı kaçtır? Bu şirketlerden hangileri TMSF'ye devredilmiştir? Kayyum atanan şirketlerin sermaye büyüklükleri ne kadardır?"



40.670 kişi çalışıyor


Önergeye Başbakan Yıldırım yerine Başbakan Yardımcısı Canikli yanıt verdi. Canikli, TMSF'ye devredilen veya fonun kayyum olarak atadığı şirket sayısının, 2 Şubat itibarıyla 789 olduğu bilgisini verdi. Akşam'ın haberine göre, bu sayının bugün itibarıyla da 800'ü geçtiği öğrenildi. Bu şirketlerde yaklaşık 40 bin 670 kişinin istihdam edildiği belirtilen yanıtta, “Çalışanların özlük haklarını korumak, yönetimin öncelikli hedefleri arasında" denildi.



Aktif büyüklükleri 37.8 milyar TL


Bu şirketlerin 2 Şubat itibarıyla aktif büyüklüklerinin yaklaşık 37,8 milyar lira olduğu belirtilen yanıtta, "KHK kapsamında şüphelinin payı yüzde 50'den az olan şirketlerde, yönetim kayyumluğunun denetim kayyumluğuna çevrildiği şirketler mevcuttur" ifadeleri de kullanıldı.



Satışı yapılan yok


Nurettin Canikli yanıtında, “Daha önce kayyum atanan ve kayyumların yetkileri fona devredilen veya fonun kayyum olarak atadığı şirketlerden hali hazırda satışı yapılan şirket bulunmamaktadır” yanıtını verdi.


#TMSF
#Nurettin Canikli
#Şirket
7 yıl önce