|

Afrin kaynaklı mali risk yok

Bütçede mali disiplini koruduklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, terörle mücadele için gerekli kaynakları ayırdıklarına dikkat çekerek, “Ekonomiye, makrofinansal istikrarımıza Afrin kaynaklı önemli bir risk görmüyoruz” dedi. Şimşek, gelecekte yaşanabilecek şoklara, küresel ticaret savaşlarına ve parasal sıkılaştırmalara yönelik de önlemler aldıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:01 - 5/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bütçede mali disiplinin korunduğunu belirtti.
​Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bütçede mali disiplinin korunduğunu belirtti.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bütçede mali disiplinin korunduğunu belirterek, “Terörle mücadele için gerekli kaynakları zaten ayırdık, ekonomiye, makrofinansal istikrarımıza Afrin kaynaklı önemli bir risk görmüyoruz” dedi. Şimşek, Kanal 7’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bir ülkede terör tehdidi varsa ilk görevin bununla mücadele etmek olduğunun altını çizen Şimşek, bu durumun ekonomik kalkınma ve refah için ön koşul olduğunu kaydetti.

BÜTÇEMİZ GAYET SAĞLAM

Geçen sene bütçe çalışmalarında Savunma Sanayii Fonu’nu güçlendirmek için ciddi bir kaynak artışına gittiklerini, ayrıca Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesini artırdıklarını anımsatan Şimşek, şöyle devam etti: “Geçen sene toplamda genel anlamda savunma bütçesini 18-19 milyar lira artırdık. Bu uzun süredir devam eden terörle mücadelenin yoğunlaşarak devam edeceğini ima ediyordu. Türkiye zaten uzun bir süredir terörle mücadelenin seviyesini oldukça yükseltmiş, buna ilişkin kaynak çalışmasını yapmıştı. Bütçeyi yaparken bunları öngördük, kaynakları ayırdık ama istenirse ilave kaynak da oluşturulur. Bütçemiz gayet sağlam.”

ŞOKLARA HAZIRLIKLIYIZ

Türkiye’nin 2016’da büyük bir şok yaşadığını ancak 2017’de alınan tedbir ve reformlarla bunun geride kaldığını anlatan Şimşek, gelecekte yaşanabilecek şoklara, ileride yaşanabilecek küresel ticaret savaşları veya parasal sıkılaştırmalara yönelik de önlemler almaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Tasarruf oranları çok düşük

  • Türkiye’de büyüme iştahının yüksek olduğuna işaret eden Başbakan Yardımcısı Şimşek, ancak tasarruf açığı bulunduğunu, bunu azaltmaya yönelik de inanılmaz bir çaba içinde olduklarını ifade etti. Türkiye’de şirketlerin tasarruflarının düşük olduğuna dikkati çeken Şimşek, “Bizim tasarrufları artırmamız için şirketlerimize Ar-Ge yaptırıp, daha inovatif, yenilikçi olmasını sağlayıp, destek verip, bunları ürün yelpazesi, katma değeri yüksek alanlara yönlendirmemiz gerekiyor” dedi.
#Türkiye
#Afrin
#Mehmet Şimşek
6 yıl önce