|

Akdeniz Ekonomi Forumu yarın başlıyor

Kalkınma Bakanlığının desteğiyle Mersin düzenlenecek Akdeniz Ekonomi Forumu yarın başlıyor. Katılımcılar arasında bürokratlar, ekonomistler, yerel yöneticiler, sanayiciler ve ihracatçılar, bölge ekonomisini tartışacak. Akdeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Arslan, "Bakanlarımız, bürokratlarımız, Türkiye’nin önde gelen ekonomi yazarları, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Akdeniz ekonomisinin mercek altına alınması noktasında güzel bir buluşma gerçekleştirilecek" dedi.

Yeni Şafak
14:03 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 14:25 - 6/03/2018 Salı
AA
Akdeniz Ekonomi Forumu
Akdeniz Ekonomi Forumu

Kalkınma Bakanlığının desteğiyle düzenlenen Akdeniz Ekonomi Forumu yarın başlayacak.

Akdeniz İhracatçı Birliklerinden (AKİB) yapılan açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığının desteği, AKİB, Mersin Ekonomi Platformu, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve bölge ortaklığı ile NTV ve Özgencil Grup'un iş birliğiyle düzenlenecek forum iki gün sürecek.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanı sıra çok sayıda bürokrat, ekonomist, yerel yönetici, sanayici ve ihracatçının katılmasının beklendiği forumda, Akdeniz ekonomisi her yönüyle masaya yatırılacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen AKİB Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, önemli bir organizasyonun içinde bulunmanın kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "Mersin, 7-8 Mart tarihlerinde oldukça önemli bir ekonomi buluşmasına ev sahipliği yapacak. Bakanlarımız, bürokratlarımız, Türkiye’nin önde gelen ekonomi yazarları, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Akdeniz ekonomisinin mercek altına alınması noktasında güzel bir buluşma gerçekleştirilecek" ifadesini kullandı.


Etkinliğin, uluslararası bir konferans zinciri olarak Mersin'in ardından Adana, Hatay, Karaman, Kayseri ve Osmaniye'de de yapılacağına dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:

"Bu etkinliğin AKİB hinterlandı içinde yer alan turizm, sanayi, lojistik, teknoloji ve turizm kenti olarak ön plana çıkan Mersin’de başlayıp, ileriki tarihlerde Adana, demir-çelik sektöründe kapasite açısından Türkiye’de ilk sırada yer alan Hatay, bisküvi cenneti Karaman, çok önemli markalara ev sahipliği yapan Kayseri ve yakın demir-çelik yatırımları ile bölgenin parlayan yıldızı olma potansiyeline sahip, yer fıstığının üretim merkezi Osmaniye’de devam edecek olması, bölgemizin ekonomisine ve ihracatına büyük katkı sağlayacaktır."

Hilton Oteli'nde düzenlenecek forumun ilk gününde "Makroekonomik Gelişmeler Işığında Dünya ve Türkiye", "Akdeniz Havzası Hedef: Ekonomi ve Sanayide İstikrarlı Büyüme", "Lojistik Üssü Akdeniz Havzası", ikinci gününde de "Sürdürülebilir İnovatif Tarım ve Gıda", "Endüstri 4.0 Sanayi Devrimi ve Teknolojik Gelişmeler", "Destinasyon: Doğu Akdeniz" konu başlıklı oturumlar ve "Çukurova: Akdeniz’e Açılan Kapı" başlıklı özel bir sunum gerçekleştirilecek.

#Mersin
#Akdeniz Ekonomi Forumu
6 yıl önce