|

Akıllıya zam geliyor

Akıllı telefon, tablet, TV, bilgisayar, akıllı saat gibi cihazların büyük kısmı yurtdışından geldiği için stoklara bağlı olarak kampanyalarını yavaşlatan teknoloji perakendecileri, yılbaşı dönemlerinde yüzde 10'luk zammın kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Yeni Şafak
10:32 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 07:35 - 18/11/2016 Cuma
Diğer

Akıllı telefon ve bilgisayar üreticisi firmanın Pazarlama Direktörü Feray Karaman, "Normal şartlarda yılbaşına yaklaşan bu dönemlerde kampanyalar artar. Ancak şu an fırsatların durma noktasına geldiğini görüyoruz. Stoklar bitiyor. Şu an tüketiciye yansımadı ancak ürün çeşidine göre yüzde 5-10 arasında zam kapıda. 2000 TL'lik cihaz 2200 TL olacak. RAM ve panel fiyatları da arttı" dedi.



HER ŞEY DÖVİZ


Bir başka teknoloji ürünlerinin Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen de kurların bu şekilde yükselmeye devam etmesi halinde fiyatların tüketiciye kesin olarak yansıyacağına dikkat çekti. Posta'nın haberine göre, Yeğen, "Girdiler döviz üzerinden. Kur şu an durmuş değil. Bizler de beklemedeyiz. Stoklar genelde 4-5 haftalık oluyor. Kur böyle devam ederse zamlı fiyatlar yılbaşını beklemez. Artış yüzde 5-10 aralığında olur" diye konuştu.



TOPLU ALIM AVANTAJ


Bir teknoloji marketinin İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım ise satın almaları toplu olarak yaptıklarından kur artışının kısa vadede kendilerini etkilemediğini ifade etti. Gökyıldırım, "Stoklarla çalışıyoruz. Tüketiciye-yansıyan bir zam henüz olmadı. Kur artışını izliyoruz. Yılbaşında değişiklik, olabilir" dedi.


#Akıllı telefon
#Tablet
#Bilgisayar
#Zam
7 yıl önce