|

Amerika bindiği dalı kesti

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği (TABA-AmCham) Başkanı Ali Osman Akat, "Amerikan hükümeti kendi marka değerlerine müthiş zarar veriyor. ABD bindiği dalı kesti" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:34 - 20/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD borsaları
ABD borsaları

Akat, süreç ile Amerika'nın hem kendi ülke içerisinde yatırımlarına hem de Türkiye ve Orta Doğu'daki yatırımlarına, marka değerlerine müthiş ölçüde zarar verdiğini söyledi. Akat, "Amerikan hükümeti Türkiye'deki Amerikan firmalarının yeni yapacağı yatırımlarına ve iş yapmalarına zarar veriyor" dedi.

Türkiye'deki Amerikan firmalarının Türkiye'de para kazandığını ama bu paraları kendi ülkelerine götürdüğünün altını çizen Akat, yerli üretimi arttırıp ihracata odaklanılması gerektiğini kaydetti.

ABD’Lİ ŞİRKETLER ZARAR GÖRÜR

ABD’nin ihracatında elektronik ürünlerin ilk sıralarda yer aldığını belirten Akat, “Bu ticari savaşlardan Türkiye’de faaliyet gösteren ABD şirketleri de doğrudan etkilenmekte. ABD yapılacak ithalata Türkiye tarafından getirilen ilave gümrük vergileri ile bu süreç her iki tarafın iş dünyası temsilcilerine zarar vermektedir. Dünyanın en büyük ithalatçısı olan ABD’nin 2017 yılında ilk 5 tedarikçisi olan Çin, Meksika, Kanada, Japonya ve Almanya olarak büyük ölçüde zarar görebilir” dedi.

#Ali Osman Akat
#ABD
#Türkiye
#Çin
#Meksika
#Kanada
#Japonya
6 yıl önce