|

Askerimiz bastığı yeri yeşertti

Terörden temizlenen Cerablus ve El Bab’da ekonomik hayat canlanıyor. 900 yeni inşaatın temeli atıldı. Bölgede tam donanımlı hastane kuruldu, okullar açıldı

Yeni Şafak
07:21 - 9/03/2018 Cuma
Güncelleme: 07:25 - 9/03/2018 Cuma
Diğer
Türkiye bölgede tam donanımlı bir hastane kurulmasını da sağladı.
Türkiye bölgede tam donanımlı bir hastane kurulmasını da sağladı.

Fırat Kalkanı Harekâtı'yla El Bab ve Cerablus'ta terör esareti bitirildi, bölgede ekonomik hayat başladı. Cerablus'ta 900 yeni inşaatın temeli atıldı. Zeytinyağı, buğday, fıstık işlenmesi, ambalaj üretimine yönelik yatırımlar yapılıyor. Türkiye, elektrik, su ve yol sorununu da yüzde 90 oranında çözdü.

ŞANTİYE YERİ HALİNE GELDİ

Tarıma dayalı sanayinin ön plana çıktığı ilçe adeta şantiye yerine dönmüş vaziyette. İlçede 3 olan okul sayısı 11'e çıkarıldı. Okullarda eğitim veren öğretmenlerin maaşları da Türkiye Maarif Vakfı tarafından ödeniyor. Bölgede 30 bin civarında kişinin yaşadığı bir çadır kent de inşa edildi.

Türkiye bölgede tam donanımlı bir hastane kurulmasını da sağladı. Sabah'ın haberine göre, 30'u Türk olmak üzere 250 personeli olan hastane 16 bölümde hizmet veriyor. Hastanede muayene, ameliyat ve ilaçlar ücretsiz.

MAYIN TEMİZLİĞİ

Karkamış sınır kapısında ticareti durdurmamak için de Türkiye harekete geçti. Sınır kapısından halen demir ve çimento gönderimi yapılıyor. Bölgede tarım arazilerinin tekrar kullanıma açılabilmesi için mayın temizliği de başlamış durumda. Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Hakim Muhammed Hacı İbrahim, "Türk askerinin ayağının bastığı yer yeşeriyor. Türkiye topraklarımıza huzur, adalet, güvenlik getiriyor. Zeytin Dalı Harekâtı da başarıyla sonuçlanacak" dedi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdemir de "Burada yatırım ve ticaret yapmanın zamanı geldi" mesajı verdi.

#Ekonomi
#Ticaret
#Cerablus
#El Bab
#Fırat Kalkanı Harekatı
6 yıl önce