|

Asla pes etmeyeceğiz

Ticaret Bakanlığı İstişare Kurulu’nun ilk toplantısında güçbirliği ve kararlılık vurgusu çıktı. Toplantının ardından açıklanan deklarasyonda, “Birlik ve beraberlik halinde aşamayacağımız engel, bertaraf edemeyeceğimiz tehdit, başa çıkamayacağımız rakip yoktur. Durmayacağız, yorulmayacağız ve asla pes etmeyeceğiz” denildi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:45 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
İsmail Gülle - Ruhsar Pekcan - Adnan Yıldırım
İsmail Gülle - Ruhsar Pekcan - Adnan Yıldırım

Ticaret Bakanlığı İstişare Kurulu ilk toplantısını dün Ankara’da yaptı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kurulun yapısı ve işleyiş esasları belirlenirken, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri değerlendirildi. Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından “Ticaret Bakanlığı İstişare Kurulu Deklarasyonu” yayımlandı.

HER ENGELİ AŞARIZ

İstişare kurulu üyesi olan TOBB, TİM, MÜSİAD, TÜSİAD, DEİK, TESK ve TMB başkanlarının imzasını taşıyan bir deklarasyon yayımlandı. Kararlılık vurgusu yapılan deklarasyonda, “Bizler ülkemize ve ekonomimize özellikle de son dönemde yönelen tehditlerin en etkin şekilde bertaraf edilmesi için güçlerimizi birleştiriyor ve başta 2023 hedeflerimiz olmak üzere ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için iş birliği imkanlarımızı geliştiriyoruz. Şundan asla şüphe etmedik, Birlik ve beraberlik halinde aşamayacağımız engel, bertaraf edemeyeceğimiz tehdit, başa çıkamayacağımız rakip yoktur. Ülkemizin aydınlık geleceğine giden yolda karşımıza çıkan tüm engelleri aşmak için söz veriyoruz, durmayacağız, yorulmayacağız ve asla pes etmeyeceğiz” denildi.

ÖZEL-KAMU EL ELE

Deklarasyonda; küresel ticarette kuralların yeniden belirlendiği, tüm ülkelerin dünya ekonomisinde daha önemli bir konuma gelmek için çok daha yoğun çalıştığı kritik bir dönemden geçildiğine işaret edildi. Bu yeni dönemde özel sektör ve devletin çok daha yakın çalışmalar yapmak, üreticilerin, sanayicilerin, girişimcilerin ve ihracatçıların önündeki engelleri kaldırmak ve ticaret diplomasisinin tüm nimetlerini etkin şekilde kullanmak zorunda olduğunun altı çizildi.

OPERASYONLARA KARŞI ERKEN ÖNLEM VURGUSU

İstişare Kurulunun temel amacının, ekonominin tüm paydaşlarını bir araya getirerek ülke kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlamak, yurt dışında Türkiye ile ilgili yürütülen algı operasyonlarını henüz başlamadan sona erdirmek, hükümetin ticari hedeflerini elde etmesine destek olmak ve yurt dışında Türkiye ile ilgili olumlu algının yaratılması ve pekiştirilmesi için katkı sağlamak olduğu vurgulandı.

  • MİSLİYLE KARŞILIK VERİRİZ
  • Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, istişare toplantısından önce Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Türk Eximbank arasında kaynak kullanımına ilişkin protokol imza töreninde konuştu. ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni yaptırım tehdidine cevap veren Pekcan, “Türkiye olarak, ABD’nin aldığı tedbirlere, uluslararası ticaret hukukundan gelen haklarımızla ve DTÖ kurallarına uygun olarak aynı şekilde karşılık verdik ve vermeye devam edeceğiz. Üreticimizin ve ihracatçımızın bütün pazarlarda ve her koşulda haklı davalarında her zaman yanında olacağız” dedi.
#İsmail Gülle
#Ekonomi
#Adnan Yıldırım
#Ruhsar Pekcan
6 yıl önce