|

Bankaların tarıma desteği arttı

Türk bankacılık sektörünün tarıma sağladığı kredi desteği, nisan sonu itibarıyla 93 milyar 560 liraya yükseldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 01:46 - 17/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Bankacılık sektörü, pek çok alanda stratejik konumda olan tarıma desteğini sürdürüyor.
Bankacılık sektörü, pek çok alanda stratejik konumda olan tarıma desteğini sürdürüyor.

Türk bankacılık sektörünün tarım alanında kullandırdığı kredi miktarı, nisan sonu itibarıyla 100 milyar liraya yaklaştı. Bankacılık sektörü, pek çok alanda stratejik konumda olan tarıma desteğini sürdürüyor.

ÇİFTÇİNİN YANINDA

Özellikle "tarım bankacılığı" konsepti ile çiftçilere özel kampanyalar ve kredi imkanları sunan bankalar, tarım sektörünün ihtiyaçlarını ve sezonluk nakit akışını göz önünde bulundurarak farklı ürünlerle çiftçinin yanında yer alıyor. Bankalar, üreticilerin mazot, gübre, zirai ilaç, tohum, fide, yem ve ekipman ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilmesi için "ön ödemesiz", "hasatta öde" ve "esnek ödeme" gibi kredi imkanlarının yanı sıra anlaşmalı üye iş yerlerinden alımlar için özel kredi kartları da sunuyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 2017 sonunda 86 milyar 197 milyon lira olan Türk bankacılık sektörünün tarım alanında kullandırdığı kredi miktarı bakiyesi, bu yılın nisan sonunda 93 milyar 560 milyon liraya ulaştı.

4 ayda 7,4 milyar lira artışa geçti

Böylece sektörün tarım kredi bakiyesi, 4 aylık dönemde 7 milyar 363 milyon liralık artış gösterdi. Kullandırılan tarım kredilerinin bakiyesi, nisan sonu itibarıyla 2017 sonuna kıyasla yüzde 8,5'lik artışa işaret etti.

#BDDK
#Türkiye
#Ekonomi
6 yıl önce