|

Bayram ikramiyeleri esnafı sevindirdi

Ramazan hazırlıklarını tamamlayan esnaf, emekliye verilecek bin liralık bayram ikramiyesiyle piyasalarda hareketlilik bekliyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ramazan Bayramı öncesi ilk ikramiyelerin verilmesiyle piyasalarda hareketlilik bekliyoruz. Emekli vatandaşlarımız bu ikramiyelerle temel ihtiyaçlarını karşılarken piyasaya fazladan 12 milyar lira para girmiş olacak" dedi.

Yeni Şafak
07:49 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 07:51 - 14/05/2018 Pazartesi
AA
Esnaf, her yıl ramazan ayında canlanan çarşı pazara, bayram ikramiyelerinin de katkı sağlamasını bekliyor.
Esnaf, her yıl ramazan ayında canlanan çarşı pazara, bayram ikramiyelerinin de katkı sağlamasını bekliyor.

Ramazan hazırlıklarını tamamlayan esnaf, emekliye verilecek bin liralık bayram ikramiyesiyle piyasaların hareketlenmesini bekliyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 30 Nisan'da açıkladığı ve TBMM Genel Kurulunda yasalaşan yeni ekonomik paket kapsamında emekliye dini bayramlarda biner lira ikramiye verilecek olması esnafı sevindirdi. Esnaf, her yıl ramazan ayında canlanan çarşı pazara, bayram ikramiyelerinin de katkı sağlamasını bekliyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın her sene olduğu gibi bu ramazanı da dört gözle beklediğini söyledi.

Ramazan ayında vatandaşların diğer dönemlere göre daha fazla alışveriş yaptığını belirten Palandöken, özellikle tatlı, unlu mamuller ve şarküteri gibi gıda sektörlerinde satışlarda artış olduğunu bildirdi.

Palandöken, ramazandaki hareketliliğe bayram ikramiyelerinin de eklenmesinin sevindirici olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Emeklilere verilecek bin liralık bayram ikramiyesi haberi piyasada şimdiden hareketlilik sağladı. 12 milyon emeklimize Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira ikramiye verilmesi her kesim açısından sevindirici. Ramazan Bayramı öncesi ilk ikramiyelerin verilmesiyle piyasalarda bir hareketlilik bekliyoruz. Emekli vatandaşlarımız bu ikramiyelerle temel ihtiyaçlarını karşılarken piyasaya fazladan 12 milyar lira para girmiş olacak. Bu paranın piyasada dönmesiyle başta esnaf ve sanatkar olmak üzere birçok kesim rahat nefes alır."

#Ramazan ayı
#TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken
#İkramiye
#Emekli
6 yıl önce