|

BDDK’dan yeniden yapılandırma kolaylığı

BDDK yeniden yapılandırma yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Tüketici, finansal kesim ve reel sektörün elini rahatlanması beklenen değişiklik, ikinci grup kredilerin izlenme süresini bir yıldan üç aya indiriyor.

Haber Merkezi
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:12 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Karar Remi gazete'de yayımlandı.
Karar Remi gazete'de yayımlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketicileri, finansal kesimi ve reel sektörü rahatlatacak önemli bir yönetmelik değişikliğine gitti. Piyasanın bankalara olan borçlarını yeniden yapılandırma kolaylığı sağlayan yönetmelik değişikliği dün kararlaştırıldı. Resmî Gazete’de yayımlanan Kredilerin Sınıflandırılması ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 7’nci maddesinin ikinci ve dördüncü fıkraları yürürlükten kaldırıldı. İkinci grup kredilerinin izleme süresi 1 yıldan 3 aya indirildi.

Birinci Grup altında izlenen ve borçlusu finansal güçlük içinde olmayan kredilerin sözleşme koşullarının değiştirilmesi ve/veya kısmen veya tamamen yeniden finanse edilmesi, yeniden yapılandırma kapsamında değerlendirilmeyecek. Bunlar Birinci Grup altında izlenmeye devam edilecek.

İSTİHDAMA KATKI

BDDK; Türkiye’de faaliyette bulunan bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketleri ile kredi ilişkisinde bulunan borçluların geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine ve istihdama katkıda bulunmaya devam etmelerine imkan verilmesini sağlayacak bir düzenleme daha yaptı.

#​BDDK
#Ekonomi
6 yıl önce