|

Belediyeler haftaya başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sebze ve meyvede vurguna karşı belediyelerin haftaya sebze-meyve satışına başlayacağını söyledi. Albayrak, “Hal yasasıyla tarladan sofraya bir dönüşüm süreci devreye alınacak. Fırsatçılık 82 milyonun cebine kastediyorsa kabul edilebilir değil. Vatandaşımız çözümsüz olmadığını görecek. Fırsatçıların milletimizin sofrasına el uzatmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Burak Karaca
04:00 - 8/02/2019 Cuma
Güncelleme: 00:30 - 8/02/2019 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek amacıyla önümüzdeki hafta atılacak adım için çalışmalar devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın haftaya başlayacağını söylediği “tanzim usul satışlar” için Tarım Bakanlığı ile İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinin Ankara’da bir araya geldiği öğrenildi.

KÂR AMACI YOK

  • Toplantı sonrası edinilen bilgilere göre meyve ve sebzenin üreticiden, Tarım Bakanlığı bünyesindeki Tarım Kredi Kooperatifi aracılığı ile satın alınacağı belirtildi. Belediyelerin ise Tarım Kredi Kooperatifinden aldıkları ürünleri şehrin çeşitli yerlerindeki sabit satış noktalarından satışa sunacağı öğrenildi. Küçük dükkanlar halinde olacak satış noktalarında kâr amacı güdülmeyecek. İlk etapta İstanbul ve Ankara’da hayata geçecek uygulamayla üretici ile tüketici arasındaki zincirin kırılıp gıda fiyatların düşürülmesi bekleniyor.

İLK MAĞAZASI 1970’TE

Tanzim Satış Mağazalarının temeli ise 1970’li yıllara dayanıyor. Ana hedefi halkın ihtiyaç duyduğu ürünleri doğrudan üretici ya da kooperatifden temin etmesini sağlamak olan bu mağazalar, 1990’lara kadar varlığını sürdürdü.

#Sebze
#Meyve
#Berat Albayrak
#Tanzim
#Zirve
5 yıl önce