|

Cezalar yüzde 60 azalıyor

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçilecek 24 Haziran seçimleri öncesinde son toplantısını yapan Meclis’te “Torba teklif” kabul edilerek yasalaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 الخميس
Güncelleme: 00:36 - 17/05/2018 الخميس
Yeni Şafak
 Yasada, karayollarında geçiş ihlaline ilişkin para cezaları yüzde 60 oranında azaltılacak.
Yasada, karayollarında geçiş ihlaline ilişkin para cezaları yüzde 60 oranında azaltılacak.

Yasa, parlamenter sistemde kabul edilen son yasa olarak tarihe geçti. Yasada, karayollarında geçiş ihlaline ilişkin para cezaları yüzde 60 oranında azaltılacak. Köprü ve otoyollarda kaçak geçişin cezası 10 kattan 4 kata düştü. Kaçak geçiş indirimi, Avrasya Tüneli ile halen çalışmaları süren üç katlı tüp geçişi de kapsayacak. Yasa yürürlüğe girmeden önce uygulanmış cezalar için de geçerli olacak bu düzenleme, cezası tahakkuk ettirilenler için ise geçerli olmayacak.

SULAMA BORCU KAYNAĞINDAN KESİLECEK

Yasalaşan maddelerin bazıları şöyle:

* Çiftçilerin tarımsal sulamada kullandıkları elektrik borçları kaynağından kesilecek. Böyle bir durumda bankaya borç miktarı bildirilecek ve borç tutarı çiftçilerin destekleme ödemelerinden mahsup edilecek.

* Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) üzerinde Ankapark kurulu alan da 29 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edilecek.

* İzinsiz döviz bürolarına 50 bin TL’den 250 bin TL’ye kadar ceza verilebilecek..

* Bakanlar Kurulu Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca bilanço esasına göre defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükellefliği, sektörler ve meslek grupları itibariyle belirleyeceği yıllık iş hacmine göre hasılat esaslı vergilendirme usulü kapsamında almaya yetkilidir.

#Ceza
#TBMM
#Ceza affı
٪d سنوات قبل