|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çorumlulara 'altın' müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorumlulara altın müjdesi verdi. Venezuela ile altın konusundaki işbirliğine değinen Erdoğan, "Dünyanın önde gelen altın üreticilerinden Venezuela'ya yaptığımız ziyaretin ardından sayın Maduro'nun yardımcısı ülkemize ziyarete geldi. Buralara geldi. Altın ticaretinde Çorum'u çok farklı noktaya taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:32 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 18:47 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çorum'da coşkulu kalabalığa hitap etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çorum'da coşkulu kalabalığa hitap etti.

Çorum'daki mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altın ticaretinde Çorum'u önemli bir noktaya taşıyacaklarını söyledi.

Erdoğan'ın şu ifadelere yer verdi:
  • Çorum'a bir teknopark, iki AR-GE merkezi açtık. Çorum ihracatta patlama yapıyor. 10 bin kişilik ilave istihdam oluştu. 637 milyon lira tutarında teşvik verdik. Çorum Organize Sanayisi, un fabrikaları, tekstil ürünleri, seramik ve banyo araç gereçleriyle yüz milyonlarca vatandaşın ihtiyacını karşılıyor. Dünyanın önde gelen altın üreticilerinden Venezuela'ya yaptığımız ziyaretin ardından sayın Maduro'nun yardımcısı ülkemize ziyarete geldi. Buralara geldi. Altın ticaretinde Çorum'u çok farklı noktaya taşıyacağız.

"Rezervimiz 100 milyar dolara ulaştı"

1930'larda Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş gibi misyon ve vizyon sahibi insanların çabaları engellendi. Nuri Killigil şüpheli bir yangınla şehit oldu. Bugün birçok ülke daha vida bile üretemezken Türkiye'nin ilk milli ve yerli devrim çürümeye terk edildi. CHP ve bir avuç komprador ülkemizi tefecilere muhtaç oldu. Geçenlerde Bay Kemal 'Türkiye IMF'e muhtaç olacak' diyor. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin IMF'ye borcu vardır. Bütün borçlarımız ödedik ve IMF ile borçlarımızı kopardık. Merkezi Bankamızın döviz rezervi 100 milyar dolara yaklaştı.

"Çorum'u kenevir sanayide merkez şehirlerden biri yapacağız"

Kastamonu'da kenevirden kravat bile yapmışlar. Biz yeniden bu adımı atıyoruz. Kardeşlerim şimdi aralarında Çorum'un da bulunduğu 20 ilimizi pilot bölge olarak belirledik. Tarım ve Orman Bakanlığı gereken etüdleri yapıyor. Arkadaşlarımız yüzlerce farklı alanda kullanım imkanı olan bu bitkiden Türkiye'nin daha nasıl istifade edeceğimizi araştırıyor. Kenevir tarımı ve sanayisinin kurulmasına öncelik vereceğiz. Bizler de kenevirde Çorum'un tecrübesinden, dinamizminden ve girişimci ruhundan istifade edeceğiz. Kenevir sanayiinde Çorum'u ana merkezlerden birini yapacağız. Samsun'un Vezirköprüsü bu işte çok önemli."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Çorum
#Altın
5 yıl önce