|

Dar gelirliye gayrimenkul sertifikası

Dar gelirliye 'gayrimenkul sertifikası'ndan kazanç imkânı sağlayan çalışma hızlandırıldı. TOKİ’nin konuya önderlik etmesi halinde konut piyasasına hareketlilik getirmesi beklenen çalışmayla, konut piyasasına daha çok yabancı çekmek hedefleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:19 - 14/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Hükümetin gayrimenkul sertifikalarının Borsa İstanbul'da işlem görmesi için başlattığı çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda TOKİ ile hem Başkanlık hem de teknik seviyede görüşmeler yapıldı. İki aracı kurum ile TOKİ arasındaki toplantılarda; sertifikaların ihracı ve ikinci el piyasasının başarılı olması için görüşmeler yapıldı.



Konuyla ilgili detayları açıklayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ilgili toplantılara Borsa İstanbul'un da katılımının sağlandığını söyledi. Şimşek; bu çalışmayla, konut piyasasındaki hareketliliğin sermaye piyasalarına yansımasını, sektörün büyümesini ve dar gelirli vatandaşların da bu imkandan faydalanmasını amaçladıklarını belirtti.



KONUTA HAREKETLİLİK GETİRİR

Gayrimenkul sertifika ihraçlarının başlaması ve bu konuda TOKİ'nin önderlik etmesi halinde başka ihraçların da geleceğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Şimşek, bu ihraçlar ile konut piyasasındaki hareketliliğin sermaye piyasalarına yansıyacağı ve sermaye piyasaları ile reel sektör entegrasyon sürecinin hızlanacağının düşünüldüğünü vurguladı. Gayrimenkul sertifikalarının yatırımcı ve ihraççı açısından birçok faydasının bulunduğuna işaret eden Şimşek, bunun, gayrimenkul piyasası açısından da önemli getirileri olduğunu ifade etti. Şimşek, gayrimenkul sertifikalarının projelerin daha fazla kişiye duyurulabilmesi, marka bilinirliğinin artması anlamında da önemli olduğunu vurguladı. Şimşek, “Dar gelirli vatandaşlarımız açısından en azından mali güçleri nispetinde gayrimenkul sertifikası alma ve gayrimenkul fiyatlarındaki yükselişten faydalanma imkanı sağlayacaktır” görüşüne yer verdi.


#toki
#mehmet şimşek
#ekonomi
8 yıl önce