|

Dijital Türkiye için çalışacak

Dijitalleşme ile geleceği yakalamayı başardıklarını belertin Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Şimdi yeni bir adım atarak Türkiye’nin dijital ekonomisine önemli bir katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 01:48 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Hakan Erkan ve Kaan Terzioğlu
Hakan Erkan ve Kaan Terzioğlu

Kurumlara uçtan uca bilgi teknolojileri hizmeti sağlayacak olan Turkcell’in yeni iştiraki Turkcell Dijital İş Servisleri faaliyetlerine başlıyor. Turkcell Dijital İş Servisleri, toplam büyüklüğü 1,5 milyar doları bulan Türkiye bilgi teknolojileri hizmetleri pazarında 2022’de bir numaralı servis sağlayıcısı olarak dijital dönüşüm liderliğini hedefliyor. Genel müdürlük görevini Hakan Erkan’ın üstlendiği Turkcell Dijital İş Servisleri; bulut, siber güvenlik, nesnelerin interneti, büyük veri, iş çözümleri, sistem entegrasyonu ve yapay zekâ çözümleri de dahil olmak üzere şirketlere uçtan uca katma değerli servisler sunmayı amaçlıyor.

LİDERLİK YAPIYORUZ

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, son 3,5 yıllık süreçte Türkiye’de dijital dönüşümün önderliğini yaptıklarını belirtti. Terzioğlu, şunları kaydetti: “Dünyada ve Türkiye’deki değişen dinamikleri göz önüne alarak, dijitalleşme ile geleceği yakalamayı başardık. Öncelikle kendi dijital dönüşümümüzü tamamladık ve dijital servislerle bireysel müşterilerimizin hayatına değer kattık. Daha sonra da dijital ihracat hamlemizle dünyadaki operatörlerin, bizim tecrübemizden yararlanmasını sağladık. Şimdi yeni bir adım atarak Türkiye’nin dijital ekonomisine önemli bir katkı sunmayı amaçlıyoruz.”

  • Pazar büyüklüğü 1,5 milyar dolar
  • Turkcell Dijital İş Servisleri Genel Müdürü Hakan Erkan da halihazırda Türkiye bilgi teknolojileri hizmetleri pazarının yaklaşık 1,5 milyar dolar düzeyinde olduğunu belirterek, bunun yüzde 40’ını 10 şirketin oluşturduğunu kaydetti. Erkan, “Türkiye’de BT sektörü harcamaları, donanım ağırlıklı bir yapı sergiliyor ve toplam pazarın yüzde 77’sini donanım oluşturuyor. Diğer taraftan, gelişmiş ülkelerde sektörün yazılım ve hizmet ağırlıklı olduğu görülüyor” diye konuştu.
#Dijital
#Turkcell
#Kaan Terzioğlu
5 yıl önce