|

Dolar güvenirliğini yitirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, doların güvenilirliğini yitirdiğini söyledi. Albayrak, “Önümüzdeki dönemde Türk Liramızın daha da güçleneceğini göreceğiz. Firmalar rahatlayacak” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:13 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,
​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak SETA'nın düzenlediği, “Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sempozyumu'nda konuştu. Albayrak, Bankacılık sektörümüzü çok daha güçlü bir yapıya kavuşturacağımız bir sürece doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzdeki dönemde Türk Liramızın daha da güçleneceğini göreceğiz. Artık dolar güvenilirliğini yitirmiştir” dedi.

Firmalar rahatlayacak

Serbest piyasa kurallarında kalarak gereken tüm araçları devreye sokarak adım atmaya devam edeceklerini belirten Albayrak, firmaları daha da rahatlatacak adımlar atılacağını söyledi. Bakan Albayrak, “Önümüzdeki dönemde firmaların döviz risklerini azalatmaya yönelik tedbirleri adım adım hayata geçireceğiz. Aynı zamanda ticaret ve iş hayatında tüm alışverişlerde kendi paramızla işlem yapılması için gereken adımların atılmasını da sağlayacağız. Bankalarımızın ve özel sektörümüzün sonuna kadar yanındayız. Milletimiz bir kez daha devletinin yanında durdu. Birilerine rağmen banka mevduatlarında önemli bir çıkış olmaması, döviz alım satımlarında önemli bir durum seyredilmemesi aslında birilerinin yapmak istediği algı operasyonlarının vatandaşlarımız tarafından nasıl püskürtüldüğünü çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Milletimizle 81 milyon tüm paydaşlarla, tüm bu çerçevede rasyonel ve vizyoner stratejilerle çok yakında hedeflerimize kavuşacağız. Yeter ki biz millet olarak birliğimizi kaybetmeyelim” ifadelerini kullandı.

  • Yabancı yatırımcıya Telekonferans
  • Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yarın yabancı yatırımcılarla telekonferans yoluyla görüşecek. Albayrak, düzenleyeceği bu ilk telekonferansla dünyanın pek çok bölgesindeki yatırımcılara mesajlarını doğrudan iletecek. Albayrak’ın Türkiye saatiyle 16.00'da vereceği telekonferansa; ABD, Avrupa ve Ortadoğu'daki yatırımcılar başta olmak üzere dünya genelinde 750-1000 katılımcının iştirak etmesi bekleniyor.

#Berat Albayrak
#Dolar
6 yıl önce