|

E-devlet ile 7,4 milyon TL tasarruf

1 Mart’tan bu yana e-Devlet üzerinden 1 milyon 264 bin 403 elektrik ve doğalgaz abonelik, fesih ve sorgulama işlemi gerçekleştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hizmetten faydalanan vatandaşların toplamda 7.4 milyon lira tasarruf yaptığını söyledi.

Nur Banu Aras
04:00 - 21/04/2019 Pazar
Güncelleme: 01:41 - 21/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Fuat Oktay
Fuat Oktay

Ankara’da dün "Bürokrasinin Azaltılması ve Dijital Türkiye" konusu tartışıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda “Dijital Türkiye Versiyon 1.0” da gelinen son nokta, kurumların e-Devlet'e entegre ettikleri hizmetler ve sunulan hizmetlerde fiziksel olarak istenen belgelerin kaldırılmasında gelinen aşama değerlendirildi.

ELDEKİ KAZANIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

e-Devlet'e uyumlu hizmetlerin kullanım oranları ve elde edilen kazanımların ele alındığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; 1 Mart'tan bu yana e-Devlet üzerinden 1 milyon 264 bin 403 elektrik, doğal gaz abonelik, fesih ve sorgulama işlemi gerçekleştirildiğini belirtti. Oktay, “813 bin 334 adet elektrik abonelik, fesih ve sorgulama yapılmış. 451 bin 69 doğal gaz abonelik, fesih ve sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmiş. Daha önce en az 1 gün süren bu işlemleri artık 5 dakikaya kadar indirdik. Zamandan çok önemli tasarruf sağlandı" ifadelerini kullandı.

7,4 MİLYON TL VATANDAŞIN CEBİNDE KALDI

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu'nu 15 Mart'ta hizmete aldıklarını söyleyen Oktay, daha önce ücretli olan bu hizmetin ayda bir defalık ücretsiz vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirtti. Geride kalan süreçte Kredi Limit ve Borç Bilgileri Raporu'nun 928 bin 855 kişi tarafından alındığını belirten Oktay, şunları kaydetti: “Aynı hizmet kapsamında verilen Çek Raporu Başvuru sayısı da 7 bin 107 olarak gerçekleşti. Raporun e-Devlet öncesi vatandaşa maliyeti 8 lira idi. TBB Risk Merkezi Raporu'nun e-Devlet üzerinden ücretsiz temin edilmesi ile hizmetten faydalanan vatandaş toplamda 7 milyon 430 bin 840 lira tasarruf etti."

#e-Devlet
#Fuat Oktay
5 yıl önce