|

Elektrikte sıkı takip

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, tüketicilerin kaliteli ve kesintisiz elektrik kullanmasının öncelikleri arasında olduğunu belirterek, Tüketici sorunlarının karşılanıp karşılanmadığını çok sık takip edeceğiz dedi.

Yeni Şafak
12:31 - 7/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:33 - 7/05/2016 Cumartesi
DHA

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) Trabzonda bir otelde düzenlediği 9'uncu Sektör Toplantısına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyalduz, ELDER Başkanı Nihat Özdemir ile bakanlık bürokratları ve Türkiye'deki elektrik dağıtım şirketlerinin yöneticileri katıldı.



Toplantıda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise, enerji sektöründe ülkenin önemli bir değişim yaşadığını belirterek, son 14 yılda 32 bin megavat olan kurulu gücün 74 bin megavatı aşarak yaklaşık yüzde 132lik artış ortaya koyduğunu söyledi. 2002 yılında 132 milyar kilovat saat olan tüketimin 2015 yılı sonu itibariyle ikiye katlanarak 264 milyar kilovat saate ulaştığını ifade eden Albayrak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:



Yenilebilir kaynaklarımız olarak 64 megavat olan HESler hariç kurulu gücümüz, 2016 yılı ilk çeyrek sonunda 5 bin 870 megavata ulaştı. 2023 yılı itibariyle yenilenebilir enerji gücümüzü iki katına çıkartacağız. Üretim kapasitemizdeki artış, aynı zamanda iletim nakil haklarındaki artışı da gerektirmektedir. Bu kapsamda üretilen elektriğin kesintisiz ve kaliteli olarak tüketiciye ulaştırılması olmazsa olmaz şart haline dönüştü. Elektrik dağıtım faaliyeti 2008 yılında başlayan ve 2013 yılında sona eren özelleştirme süreci ile denetim ve işletim anlamında daha kurumsal ve profesyonel bir yönetimi sağladı. Daha önce kamunun kısıtlı kaynakları ve mevzuata göre gerçekleştirmeye çalışılan ve ihtiyacı karşılamakta güçlük çekilen bu kamu hizmeti içerisinde özel sektöre devrini tamamladık. Yine dağıtım ve perakende faaliyetleri ayrıştırılarak rekabetin oluşturulması ve ticaretin serbestleşmesi konusunda önemli çalışmalar sağladık. Artık devletin mantığı ile üretilen hizmetler yerine profesyonel şirketler haline dönüştürülmüş katma değeri olan ve geleceğini planlayabilen bir yapının oluşması konusunda önemli mesafeler alınmıştır.



TÜKETİCİ SORUNLARININ KARŞILANIP KARŞILANMADIĞINI ÇOK SIK TAKİP EDECEĞİZ

Tüketicilerin kaliteli ve kesintisiz elektrik kullanmasının da öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Albayrak, Bundan sonra özel sektör yaklaşımı içerisinde, tamamen objektif kriterler içerisinde, performans kriterleri noktasında sizlerin de makul sorunlarının çözümleri ile tüketici sorunlarının karşılanıp karşılanmadığını çok sık takip edeceğiz. Etkin denetim sistemleri kullanarak uygunluk ve performans denetimlerinin yapılması ile kamu kaynaklarının verimli ve yerinde kullanılması, dağıtım hizmetlerinin sağlıklı hale getirilmesi ve tüketicinin daha kaliteli ve kesintisiz elektrik kullanması temel amacımız olacaktır diyerek açıklamalarını noktaladı.


Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.


#Elektrik
#Berat Albayrak
#ELDER
8 yıl önce