|

En çevreci enerji bizde

Türkiye en çevreci enerji yatırımlarına imza atıyor. Son 10 yıllık dönemde yapılan enerji yatırımlarının yüzde 53'ünün yenilenebilir enerjiden geldiğini söyleyen Enerji Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye, dünyayı en az kirleten ülkelerden birisi" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 00:12 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
"Bir Enerji Bir Nefes Enerji Sektöründen 5 Milyon Ağaç Kampanyası" düzenlendi.
"Bir Enerji Bir Nefes Enerji Sektöründen 5 Milyon Ağaç Kampanyası" düzenlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin dünyayı en az kirleten ülkeler arasında olduğunu belirtti. Albayrak, "Bir Enerji Bir Nefes Enerji Sektöründen 5 Milyon Ağaç Kampanyası" kapsamında düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, enerji kaynaklarını daha akılcı ve pratik kullanmak gerektiğini söyledi.

PLANLAR ÇEVREYE UYUMLU

Uzun vadeli stratejilerin en önemli ayağını enerji yatırımlarının oluşturduğunu ve enerji sektörünün bundan sonra da ekonominin lokomotifi olmaya devam edeceğini belirten Albayrak, şunları söyledi: "Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında her alanda somut eylem planlarını hayata geçirdik. Enerji, ekonomi ve çevre birbirinden ayrılamaz. Milli Enerji ve Maden Politikamızın her stratejisi çevreyle uyumlu, çevresel etkileri önceleyen ve sürdürülebilir bir anlayışla hazırlandı. Bugün sahip olduğumuz kaynaklar sadece bize ait değildir. Gelecek nesillerin de bu kaynaklarda hakkı var."

TERMİK SANTRALE İHTİYAÇ KALMAYACAK

Bakan Albayrak, yerli ve yenilenebilir kaynakların da rekor seviyeye ulaştığına dikkati çekerek, "Son 10 yıllık dönemde gerçekleşen elektrik üretim tesisi yatırımlarının yüzde 53'ü yenilenebilir enerji kaynaklarından geldi. Yenilenebilir kaynaklarımızın kurulu güç içindeki payı yüzde 32'yi geçmiş durumda. Şu an hem Avrupa hem de dünya ortalamasının üzerindeyiz. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin de yüksek kapasite ve verimlilikle 7 gün 24 saat elektrik üreteceğini vurgulayan Albayrak, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında ise 5 yıl boyunca 4,1 milyar dolar değerinde termik santrali yatırımına duyulacak ihtiyacın ortadan kalkacağını ifade etti. Albayrak, Türkiye’nin OECD’de dünyayı en az kirleten ülkelerden olduğunun altını çizdi.

  • 5 MİLYON AĞAÇ DİKİLECEK
  • Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) 2018'deki her yeni gaz abonesi için bir, Petrol İşverenler Sendikası (PETDER) 2018'de trafiğe çıkan her araç için bir, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) her yeni elektrik abonesi için bir, Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) çıkarılacak her 100 ton kömür için bir ağaç dikeceğini söyleyen Enerji Bakanı, "2017 rakamlarını dikkate aldığımızda, burada imzalayacağımız protokol çerçevesinde, 2018 yılında toplamda 5 milyon ağaç dikeceğiz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı gibi rekorlarla anılan bir kurum için bu sadece bir başlama vuruşu. Bu süreci çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız" diye konuştu.

#Enerji Bakanı Berat Albayrak
#Türkiye
#Ekonomi
6 yıl önce