|

Erdoğan: Milli para ile ticarete hazırlanıyoruz

Rize AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Başkan Erdoğan Çin, Rusya, İran ve Ukrayna gibi ülkelerle ticaretin milli para birimleri üzerinden yapılmasına yönelik bir çalışmanın yürütüldüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
17:42 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:53 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Çin, Rusya, İran ve Ukrayna gibi ülkelerle milli paralar ile ticaret yapılmaya başlanacak.
Çin, Rusya, İran ve Ukrayna gibi ülkelerle milli paralar ile ticaret yapılmaya başlanacak.

Rize AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye yönelik başlattığı ekonomik saldırıdan dolayı ABD'ye tepki gösterdi.

''Tehdit ediyor ya, yarın 18.00'a kadar göndereceksiniz' diyor. Biz çatladıkapı ülkesi değiliz ya. 15 Temmuz'dan bir gün önce 2,8 olan dolar kurunun dün itibarı ile 6 lira üzerinde olamaz. Tüm büyük yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz, ortada krize giren, batan bir ülke yok.'' diyen
Başkan Erdoğan,
Çin, Rusya, İran ve Ukrayna gibi ülkelerle ticaretin milli para birimleri üzerinden yapılmasına yönelik bir çalışmanın yürütüldüğünü belirtti.
Erdoğan sözlerinin devamında ise şöyle konuştu;
  • ''Ticaretimizi milli para birimimiz üzerinden yapacağız! Ülkemizi döviz kuru operasyonlarından kurtarmaktan kararlıyız. Tüm dünyaya yaptırım tehditlerinde bulunan bu düzeni asla kabul etmiyoruz. Türkiye'nin dostluğuna ihtiyaç duymayanlara bizim hiç ihtiyacımız yoktur. Biz bu günlere milletimize güvenerek geldik. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Daha çok çalışacağız daha çok mücadele edeceğiz, bizim krizden çıkış formulümüz budur, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.''
#Erdoğan
#Milli para
#Çin
#Rusya
#İran
6 yıl önce