|

Fetö’ye gayrimenkul darbesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ ile mücadele kapsamında 15 milyar lira değerinde Maliye ve Vakıflar'a aktarılan ve tapuda şerh edilen taşınmaz olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:21 - 7/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Çevre ve Şehirçilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ ile mücadelede Maliye ve Vakıflar'a aktarılan ve tapuda şerh konan taşınmaz değerinin 15 milyar TL olduğunu açıkladı. FETÖ ile mücadelede KHK kapsamında yer almayan 1176 taşınmaz yakalandığını söyleyen Özhaseki, "OHAL kapsamında 3333 taşınmaz Maliye kasasına, 2086 taşınmaz da vakıflara devredildi. KHK kapsamında yer almayan 1176 taşınmaz yakalandı. 155 bin adet tapu idari ve adli mercilerde bloke edildi. Tüm bu taşınmazların değeri yurt okul, vakıf 15 milyar TL civarında" diye konuştu. PKK'ya yardım sağlayan belediyelere de dikkat çeken Özhaseki, “102 civarında HDP'li belediye var. Hepsi bu işin içerisinde diyememiz ama büyük bir bölümü ne yazık ki bu işin içerisinde. 100 kişilik iş yapılacak yere 400 kişilik ihale yapıyorlar. Çok müthiş paralar veriliyor. Ankara'da, İstanbul'da bin 500, 2 bin lira alırken Doğu ve Güneydoğu'da 7 bin liraya kadar maaş alanlar var. Patnos Belediyesi geçici işçilere 6 bin 300 lira vererek seçimlerden önce bırakıp gidiyor. Vatandaşın eline bu parayı vermeden, büyük bölümünü kendileri alıyor, doğru dağa gönderiliyor” dedi.



Gazetecilerle buluşan Özhaseki, şu açıklamaları yaptı:



SUR'A 2, ŞIRNAK'A 1 YIL HEDEFİ:


(Terörden temizlenen alanların inşası) Sur haricindeki Şırnak merkez dahil olmak üzere 6 ilçede en geç bir yıl içinde altyapısıyla, üstyapısıyla bütün işleri bitiririz, konutları bitiririz. Sur'da ise modern konutları en geç bir sene içinde bitiririz, hak sahiplerinin evini oradan verebiliriz. Sur içinde 2 seneyi hedefledik.



CERABLUS'A KONUT:


Orada konutların yapılması söz konusu. Bu görüşülüyor fakat şu anda Türkiye'ye yüklenmiş böyle bir görev yok. Görüşmelerde hep ifade ettik. Orada binlerce konutu genellikle tek katlı ve bahçeli, geleneksel yaşam tarzı böyle, birkaç ay içerisinde yapabiliriz, sene sürmez.



Paralar Charlie'ye


Kentsel dönüşümde bazı yerlerde imar planı tadilatları gerektiğini belirten Bakan Özhaseki, "İkincisi, karşı tarafa eğer bir rant sağlıyorsanız bu rantın kamuya aktarılmasını sağlamak" dedi. Bir büyükşehir belediye başkanı ile yaşadığı olayı da anlatan Özhaseki, şöyle konuştu: "O arkadaşımızın şehrine, plancılar gönderdim. Tam 2 bin bina da 'hormonlu' çıktı. Alttan büyümüş, 100 metre daha genişlemiş dükkan. Üstten iki kat daha artmış. Esnaf plancılara 'Abi bizim bi Charlie'nin Melekleri hesabımız var. İşte o da spor kulübüne gidiyor. Şehrimizin spor kulübü. O yüzden oraya biz yatırırız, istediğimizi de yaparız.'



#Mehmet Özhaseki
#FETÖ
#Gayrimenkul
7 yıl önce