|

Fiat Mahindra'yı ABD'de şikayet etti

Fiat Chrysler, Hintli üretici Mahindra & Mahindra'yı, Roxor modelinin kendi ikonik modeli olan Jeep'e çok benzemesi nedeniyle ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na şikayet etti. Fiat bu aracın ABD'ye ithalatının durdurulmasını ve satışının yasaklanmasını istiyor.

Yeni Şafak
11:22 - 5/08/2018 Pazar
Güncelleme: 11:31 - 5/08/2018 Pazar
Diğer
​Fiat Chrysler, Hintli şirketi ABD hükumetine şikayet etti.
​Fiat Chrysler, Hintli şirketi ABD hükumetine şikayet etti.

Fiat Chrysler, Mumbai merkezli Hintli Mahindra & Mahindra'nın Roxor modelini ABD uluslararası Ticaret Komisyonu'na şikayet etti. Şirketin şikayet gerekçesi ise Roxor'un tasarımının kendi üretimleri olan Jeep modeline tıpatıp benzemesi. Şikayet dilekçesinde Jeep'in en önemli tasarım özelliklerinin Roxor'da da bulunduğu ve bunun bir ihlal olduğu belirtildi.

  • Dilekçede, 'ikonik Jeep tasarımının neredeyse özdeş bir kopyası' ifadesi kullanıldı.

Hindistan'ın en büyük SUV üreticisi olan Mahindra, geçtiğimiz günlerde Michigan'da bir merkez açmıştı. Habertürk'te yer alan habere göre, Fiat Chrysler aynı zamanda Roxor'un çok düşük fiyatı nedeniyle kendi markası için bir tehdit oluşturduğunu düşünüyor. Aracın parçalarını Hindistan'da üretip maliyet avantajı sağlayan Mahindra, daha sonra bunları ABD'deki montaj hattında birleştiriyor.

Mahindra geçtiğimiz Kasım ayında şirketin yeni planlarını duyurmuş ve Roxor'un üretim faaliyetleri için 600 milyon dolar yatıracağını açıklamıştı. Şirket ABD'deki üretimde çalışan insan sayısının da 670'e yükseltilmesinin planlandığını açıkamıştı.

Fiat Chryler'in şikayet ettiği Mahindra Roxor

Fiat Chrysler'in iconic Jeep modeli


#ABD
#​Fiat Chrysler
#Mahindra & Mahindra
#Roxor
6 yıl önce