|

Fırsatları inceliyoruz

Hava taşımacılığında güçlü olduklarını ve bu gücün diğer şirketler tarafından da bilindiğini belirten, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “THY ile ortak şirket kurmak ya da THY’ye şirketini satmak isteyenler var, fırsatları inceliyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 02:40 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Fırsatları inceliyoruz
Fırsatları inceliyoruz

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, hava taşımacılığında ters mevsimlerde talep çekerek mevsimselliği azaltmaya çalıştıklarını söyledi. Geçen yıl son çeyrekte 386 milyon dolar kazanarak yıl içinde oluşan zararı kapattıklarına dikkat çeken Aycı, “2017’ye de güçlü girdik. THY ile ortak şirket kurmak ya da THY’ye şirketini satmak isteyenler var, fırsatları inceliyoruz” dedi. İtalyan havayolu şirketi Alitalia’nın ise ana hedef olmadığına dikkat çeken Aycı, filoyu genişletmeye yönelik yeni opsiyonları çalıştıklarını söyledi. Aycı, Anadolu Jet’i dönüştürmeyi ve yurtdışına uçma ufku olduğunu da söyledi.

Transit pazarda yüzde 15 büyüme

Sektörün geçen yıl giderlerini yaklaşık yüzde 2,5 düşürebildiğini açıklayan Aycı, THY’nin ise yüzde 8,9’luk bir gider düşüşü kaydettiğini söyledi.

21 milyon transit yolcu taşıdıklarını belirten Aycı, “Transit pazarımızda yüzde 15’lik büyüme sağladık. Bu herkesin dikkatini çekti. Bütün bölgedeki diğer şirketlerden yolcu almaya başladık. Sektörde oldukça önemli bir hamleydi. 3. Havalimanı “transit”e güçlü bir hizmet verecek” şeklinde konuştu.

Hedef küçültmek yok

İlker Aycı, mayısta yolcu sayısının dış hatta yüzde 6,7, kargoda ise yüzde 33 arttığını söyledi. Kargodaki büyümeyi devam ettirdiklerini belirten Aycı, Kargo gelirlerinde yaşanan artışa ilişkin de bilgi verdi. Aycı, “Kargoda geçen yıl yaklaşık 1 milyar dolar bandına ilk kez yükseldik. Bu yıl da bunu 1,2’ye kadar zorlayacağımız bir hedefi koyduk. Bu yıl yolcu sayısı taşıma hedefimiz 62,7 milyonu 69 milyona getirmek. Bunun için de tüm gayretimizle mücadele edeceğiz ve çalışacağız. Hedefimizi asla küçültmüyoruz. Hedefimizin, vizyonumuzun ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Biz Türkiye ekonomisinde, turizminde, havacılığında önemli bir rol ifa ediyoruz” değerlendirmesi yaptı.


Laptop yasağı sığ bir
politikanın ürünü
Güvenlik sorunlarının sürmesi nedeniyle sektörde yeni korumacı politikaların devreye alınmasının sektörde yeni ayrımcılıkların, yeni eşitsizliklerin ortaya çıkmasına neden olduğuna da vurgu yapıldı. Aycı, “Laptop yasağı buna güzel bir örnek. Güvenlik merkezli olduğu söylenen uygulamanın ticari sonuçları gözardı edildi, hiç önemsenmedi. Tek bir parametreden bakarak belli sonuçları elde etmeye yönelik sığ politikalarla, sektör üzerinde yeni etkilerin meydana getirildiği görülmekte” dedi.


#Hava taşımacılığı
#THY
#Transit pazar
7 yıl önce