|

Hatice Karahan: En güçlü 2. performans

Geçen yıl yüzde 7,4 büyüyen Türkiye, bugün açıklanan yüzde 7,4'lük ilk çeyrek büyüme rakamıyla tüm kredi derecelendirme kuruluşlarıyla,kur-faiz meraklılarının bütün heveslerini kursaklarında bıraktı. Konuyla ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelirken, Cumhurbaşkanı Ekonomi Danışmanı ve Yeni Şafak Yazarı Hatice Karahan da "Türkiye ekonomisi G20'de en güçlü 2. performansı sergiledi" yorumunu yaptı.

Yeni Şafak
10:23 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:06 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Faiz lobisi ve kredi derecelendirme kuruluşları sürekli olarak ekonomi yönünden saldırılarda bulunuyor.
Faiz lobisi ve kredi derecelendirme kuruluşları sürekli olarak ekonomi yönünden saldırılarda bulunuyor.

24 Haziran seçimleri yaklaştıkça yoğunlaşan ekonomik saldırılar devam ederken, sürekli olarak Türkiye lehine açıklamalar yapan kredi derecelendirme kuruluşları ve faiz lobisine büyük bir tokat indi. Türkiye 2018'in ilk çeyreğinde yüzde 7,4'lük bir büyüme kaydetti.


Konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan Cumhurbaşkanı Ekonomi Danışmanı ve Yeni Şafak Yazarı Hatice Karahan, "Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte %7,4 büyüme kaydederek G20'de en güçlü 2. performansı sergiledi. Ekonomimiz 2. yarıya doğru bir yeniden ayarlanma süreci içine girerken, seçim sonrası güçlendirilerek uygulanacak odaklı politikalar hikayemizin geleceğinde önemli sayfalar açacak" dedi.



#Büyüme
#Ekonomi
#Hatice Karahan
#Türkiye ekonomisi
6 yıl önce