|

Havacılıkta üniversite sanayi işbirliği

Nişantaşı Üniversitesi ve HAVELSAN arasında Milli Hava Trafik Kontrol Simülatörü (AtcTRsim) ile ilgili anlaşma imzalandı.

Haber Merkezi
04:00 - 23/09/2018 Pazar
Güncelleme: 01:27 - 23/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Proje simülatör alanındaki teknolojik altyapı ve tecrübeyi de arttıracak.
Proje simülatör alanındaki teknolojik altyapı ve tecrübeyi de arttıracak.

Anlaşma kapsamında, öğrencilere bütün hava trafik kontrol yöntemleri, simülasyon desteği ile uygulamalı bir şekilde gösterilecek. HAVELSAN'ın simülatör alanındaki teknolojik altyapı ve tecrübesi ile katkı sağladığı proje, Türkiye'de ilk kez arkadan yansıtmalı 360 derece meydan kontrol simülatörü olup, yaklaşma/yol kontrol radar simülatörü ve 360 derece görselliğe sahip.

GÜNCELLENMİŞ EĞİTİM VERİLECEK

Genişleyebilir bir yapıda tasarlanan AtcTRsim, hava trafik kontrol öğrencilerine ileri düzey eğitimlerinin verilmesi, öğrencilerin profesyonel becerilerinin geliştirilmesi, kontrolörlerin acil durumlara karşı hazır hale getirilmesi, hava sahası yapılanma/modifikasyon çalışmalarında hava sahasında sonradan meydana gelebilecek yapısal değişikliklerinin oluşması ve yeni operasyon tekniklerinin ortaya çıkması durumlarında eğitimlerin en son ve güncel olarak verilmesi için yerli imkanlarla tasarlanmış bir proje özelliği taşıyor. Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, "Bizim için çok önemli bir projeydi. Çok uzun zamandan beri bu işin peşindeydik" dedi. HAVELSAN'ın Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin ise, "Her zaman üniversite-sanayi iş birliğine inanan bir şirketiz" ifadelerini kullandı.

  • İmza törenine Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Tuncel Öz, HAVELSAN'ın Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, HAVELSAN Genel Sekreteri Mustafa Egeli, HAVELSAN'ın Eğitim ve Simülasyon Teknolojileri Program Direktörü İsmail Erdoğan ve HAVELSAN Simülasyon, Eğitim ve Test Sistemleri Proje Yöneticisi Mustafa Kılınç katıldı.
#​Nişantaşı Üniversitesi
#HAVELSAN
6 yıl önce