|

Havelsan'dan e-sağlık ihracı

Savunma sanayiindeki faaliyetleriyle öne çıkan HAVELSAN, bu kez sağlık sektörüne yönelik geliştirdiği çözümle bir ihracat başarısına imza attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:54 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Havelsan'dan e-sağlık ihracı
​Havelsan'dan e-sağlık ihracı

Yazılım yoğun sistem alanlarında faaliyet gösteren HAVELSAN'ın, savunma sanayiine yönelik geliştirdiği hava savunma, deniz savaş, simülasyon ve eğitim sistemleriyle anayurt güvenliği çözümleri, başta güvenlik güçleri olmak üzere, dost ve müttefik ülkeler tarafından kullanılıyor. Şirket, askeri alanda elde ettiği yeteneklerle enerji, sağlık gibi sivil alandaki ihtiyaçlara da çözüm üretiyor.

PAKİSTAN'IN E-SAĞLIK SİSTEMİ TÜRKİYE'DEN

Bu çabaların bir parçası olarak hayata geçirilen ve olgunluk düzeyine ulaşan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi, yurt dışında talep görmeye başladı. Pakistan'ın Pencap eyaletinde modern teknolojilerle inşa edilen Pakistan Böbrek ve Karaciğer Araştırma Enstitüsü'nün (Pakistan Kidney&Liver Institute-PKLI) ihtiyacı olan tam entegre Hastane Bilgi Yönetim Sistemi için HAVELSAN'ın çözümü tercih edildi. HAVELSAN, söz konusu sistemin sağlanması, işletilmesi, bakım ve destek hizmetlerinin verilmesi projesinde, sağlık bilişimindeki deneyim ve teknoloji geliştirme yeteneğini uluslararası proje gerçekleştirme deneyimiyle birleştirerek, yeni ve nitelikli bir projeyi hayata geçirecek.

  • Hastanelerin sinir sistemi
  • PKLI Projesi sözleşme kabul metni, Pakistan-Türkiye iş birliğinin güçlü bir göstergesi olarak Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Şehbaz Şerif'in de katıldığı törenle Pencap Altyapı Geliştirme Otoritesi Üst Yöneticisi Mücahit Şerdil ve HAVELSAN Temsilcisi Zeynep Arzu Çelik tarafından imzalandı. Projeyle HAVELSAN tarafından geliştirilen Hastane Bilgi Yönetim Sistemi'nin ilk ihracatı Pakistan'a gerçekleştirilecek. HAVELSAN tarafından geliştirilen Hastane Bilgi Yönetim Sistemi hastanelerin sinir sistemlerini oluşturuyor ve bu tesislerin sürekli, neredeyse gerçek zamanlı izlenebilmesini ve yönetilebilmesini sağlıyor.
#HAVELSAN
#Pakistan
7 yıl önce