|

Hindistan için vize ücretleri kaldırıldı

Yıllık 8-10 milyar dolarlık bir pazar oluşturan Hint düğünlerini Türkiye'ye çekmek için adım atıldı.

Yeni Şafak
07:20 - 10/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 07:59 - 10/07/2017 Pazartesi
Diğer
Hindistan'dan ülkemize gelecek her yolcu için alınan yaklaşık 100 Euro'luk vize parası artık alınmayacak.
Hindistan'dan ülkemize gelecek her yolcu için alınan yaklaşık 100 Euro'luk vize parası artık alınmayacak.

Hint filmlerinin ve Hint düğünlerinin yapılması için çalışan Dalaman Ortaca Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri (DOKTOB) Birliği Başkanı Yücel Okutur'un girişimleri Hindistan'ın kapısını araladı.

Geçen hafta Muğla milletvekilleri ve sektör temsilcileriyle THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'yı ziyaret eden Okutur, "Başbakan'ımızın da talimatıyla Hindistan'dan ülkemize gelecek her yolcu için alınan yaklaşık 100 Euro'luk vize parası artık alınmayacak. Ayrıca Dalaman'a doğrudan uçuşlar için de çalışmalar yapılacak" diye konuştu.

Habertürk'ün haberine göre, Muğla'da Hint filmi çekilmesi için Bollywood yetkilileriyle görüşen, milyon dolarların harcandığı Hint düğünlerinin yine Muğla'da yapılması için Hindistan turizm acenteleriyle bir araya gelen DOKTOB Başkanı Okutur, yapılan görüşmelerin ardından Hintli turistlerin Türkiye'de 3 aydan daha fazla konaklamasından uçuşlar konusundaki bürokratik sıkıntıların kaldırılmasına kadar birçok konuda fikir birliği sağlandığını açıkladı.

EKİM'DE 2 BİN 700 HİNTLİ GELİYOR

Diğer bir somut adımın da Hindistan'dan geldiğini söyleyen Okutur, TAFI'nın her yıl farklı bir ülkede yaptığı genel kurulu bu yıl Muğla Dalaman'da düzenleme kararı aldığını aktardı. Kongrenin 26-27-28 Ekim'de yapılacağını, gelenlerin 3 gece 4 gün Muğla'da ağırlanacağını açıklayan Okutur, sempozyum ve seminerlerden geri kalan zamanlarda geziler düzenleyerek her detayıyla kenti tanıtacaklarını kaydetti. Okutur, 2 bin 700 kişilik acente yöneticilerinden oluşan grup için THY'nin özel tarifeli uçuş düzenleyeceğini kaydetti.

#Hindistan
#Bollywood
#Hint
#Vize
#Dalaman
#DOKTOB
#THY
7 yıl önce