|

İki dev THY için sıraya girdi!

THY'nin 40 uçaklık Boeing siparişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle verilirken, Airbus'ın süreç kapsamında yaptığı hazırlık dikkatleri çekti. THY’nin aynı menzil ve tip uçaklar için atacağı adım Airbus'ı tedirgin etmiş durumda.

Yeni Şafak
13:10 - 27/09/2017 Wednesday
Güncelleme: 13:10 - 27/09/2017 Wednesday
Yeni Şafak
 Türk Hava Yolları
Türk Hava Yolları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Yolları’nın Boeing’e sipariş ettiği 40 uçaklık imza törenine geçtiğimiz hafta katıldı.

Hard of New York’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılan törende THY ile Boeing arasında Dreamliner 787-900 uçak tipi alım anlaşması imzalandı.


Türkiye'de üretilecek proje

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve ekibi tarafından Boeing ile yürütülen görüşmeler esnasında, siparişler kapsamında Türkiye'de üretilecek 1 milyar dolar değerinde yan sanayi iş hacminin özellikle değerlendirildiği ve bu konu üzerinde durulduğu öğrenildi.

THY, Boeing'le yaptığı ön anlaşmanın yanı sıra Airbus'tan da teklif istedi. Kesin siparişlerin yıl sonuna doğru verilmesi hedefleniyor.

Airbus'ı tedirgin etti

Hürriyet'te yer alan bilgilere göre; THY, 80 uçaklık sipariş için hazırlanıyor. Liste satış fiyatı üzerinden toplam 22 milyar dolarlık alım için iki şirket de çok sıkı çalışıyor. THY’nin mevcut filo yapısına bakıldığında ve ABD-Avrupa dengeleri dikkate alınıp siparişin 40-40 paylaştırılması da gündemde. Boeing’in elinde 2019’dan itibaren vermeye başlayacağı 787-9 uçağı bulunması buna karşı Airbus’ın şok bir siparişe hazırlıklı olmaması sürpriz sonuçlara doğru gitmeye başladı. THY’nin aynı uzun menzilde aynı uçak tipine ağırlık vereceği dedikodusu da Airbus’ı tedirgin etti.

  • Türkiye ile Avrupa Birliği ile yaşanan sorunların faturasının da Airbus’a yansıtıldığı iddiaları da yaygınlaştı.

#THY
#Boeing
7 years ago