|

İlk çeyrek cirosu 2,9 milyar lira

TMSF tarafından yönetilen Boydak Holding, bu yılın ilk çeyreğinde cirosunu yüzde 24 artışla 2,9 milyar liraya çıkardı . Boydak Holding CEO’su yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceklerini söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:04 - 17/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Alpaslan Baki Ertekin
Alpaslan Baki Ertekin

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Boydak Holding, cirosunu yüzde 24 artırdı. Holding Üst Yöneticisi (CEO)Alpaslan Baki Ertekin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da finansal başarılarının ciddi bir ivmeyle sürdüğünü, öncelikli ve değişmeyen hedeflerinin ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Ertekin, “2018 yılı ilk çeyreğinde 2,3 milyar liralık ciromuz yüzde 24'lük artışla 2019'un ilk çeyreğinde 2,9 milyar liraya yükseldi. Grubun kombine vergi öncesi karı ise yüzde 66,4 artışla 250 milyon liradan 416 milyon liraya, aynı dönemde ödenen vergiler ise yüzde 55'lik artış ile 120 milyon liradan 186 milyon liraya ulaştı” dedi.

6’NCI FABRİKA DEVREYE GİRECEK

Holdingin 2019 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği proje ve yatırımlara da değinen Ertekin, Bellona'nın eylül ayında tamamlanacak 48 bin metrekare kapalı alanıyla 6. fabrikasını inşa etmekte olduğunu ve dünyanın en önemli kumaş üreticilerinden Boyteks'te ise 23 metre tavan yüksekliğine sahip yeni ham örme kumaş deposu yatırımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mobilya alanında yaptıkları yatırımları sadece mağazalarla sınırlandırmadıklarını, markalarının pazarlama stratejilerini de güncellediklerini anlatan Ertekin, bu doğrultuda Mondi markasının yeni konseptiyle "Mondihome" adı altında faaliyet yürüteceğini dile getirdi.

2020'DE 3 ŞİRKETİ HALKA ARZ EDECEK

Holding bünyesinde yeni bir halı şirketi kurduklarını, ve Gümüşsuyu markasını aldıklarını aktaran Ertekin, bu markayla yeni ürünlerini pazarlayacaklarını kaydetti. Ertekin, 2020'nin ilk çeyreğinde holding bünyesindeki üç şirketlerini halka arz edeceklerini, bununla ilgili çalışmalara başladıklarını da kaydetti.

#TMSF
#Boydak Holding
#Alpaslan Baki Ertekin
5 yıl önce