|

IMF kredileri etkilenmez

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen'in, "ABD'deki saldırı olayının Türkiye'ye açılan IMF kredilerini olumsuz etkilemeyeceğini" söylediğini bildirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 13/09/2001 Perşembe
Güncelleme: 20:39 - 12/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kendisini ziyaret eden Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen'in, "ABD'deki saldırı olayının Türkiye'ye açılan IMF kredilerini olumsuz etkilemeyeceğini" söylediğini bildirdi. IMF Türkiye Masası Şefi Kahkonen, Ankara'daki temasları çerçevesinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu Birlik Merkezi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Kahkonen bir açıklama yapmazken Hisarcıklıoğlu, gazetecilerin görüşmeye ilişkin sorularını cevapladı. IMF kredilerine ilişkin bir soru üzerine Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: "Türkiye açılacak kredi paketinde sorun yaratmayacak, ancak Türkiye'nin kendi verilerine uygun olmak koşuluyla... Kahkonen, ABD'de yaşanan hadisenin bize açılacak kredi paketinde sıkıntı yaratmayacağını ifade etti."



Dünya ekonomisi durgun


Dünya ekonomisinin genel bir durgunluk içinde olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, ABD'de yaşanan olay üzerine ilave bir durgunluk söz konusu olabileceğini söyledi. Türkiye'nin dünyada yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen ihracatı yüzde 10 artırdığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu oranın daha fazla artması gerektiğine dikkat çekti.



Hisarcıklıoğlu, ABD'de yaşanan olayların büyük bir ihtimalle kısa süreli bir durgunluk yaratacağını söyledi. Rifat Hisarcıklıoğlu, gelişmiş ülkelerde doların düştüğünü, Türkiye'de yukarı çıktığını belirterek, "Doların yükselmesi geçicidir, inişe geçmesi doğal" dedi.



Görüşmede vergi indirimine ilişkin bir soruya karşılık olarak Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: "Genel sektör toplantılarının sonuç değerlendirmesini ekonomiden sorumlu bakanlar aldı. Bu ay sonunda ortak bir teknik çalışma yapılacak. Bu teknik çalışmanın sonucunda reel sektörün beklentilerine cevap verileceğini umuyorum."



Bir gazetecinin IMF Türkiye Masası Şefi Kahkonen'in konsantrasyonuna ilişkin sorusuna karşılık Hisarcıklıoğlu, "Öyle birşey yok. Bundan sonra IMF'nin Türkiye'deki bürosuyla daha sıkı bir çalışma, işbirliği içine girme kararı aldık" dedi.


#TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
#IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen
#ABD
#Terör saldırısı
23 yıl önce