|

İran ile ticarette alternatif arayışı

ABD'nin yaptırımları Türkiye ve İran arasındaki ticareti baskılarken, uzmanlar, ekonomik ilişkileri sürdürmek ve şirketleri korumak için alternatif mekanizmalar oluşturulması ve firmaların pozisyonlarının revize edilmesini önerdi.

Yeni Şafak
04:00 - 24/12/2018 lundi
Güncelleme: 01:19 - 24/12/2018 lundi
Yeni Şafak
İran'a yaptırımların etkisi olarak Türkiye'yi ziyaret eden İranlı turistlerde azalma görülüyor
İran'a yaptırımların etkisi olarak Türkiye'yi ziyaret eden İranlı turistlerde azalma görülüyor

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Ekonomi Direktörlüğü Araştırmacısı Şerif Dilek, ABD yaptırımlarının kapsamlı olan ikinci aşamasının devreye girmesinin sınırlı da olsa Türkiye ekonomisi üzerine bazı yansımaları olacağını belirtti. Dilek, Türkiye'nin sınır komşusu ve ticaret partneri olan İran’a karşı yaptırımların, Türkiye ekonomisindeki etkilerinin özellikle ticaret ve turizmde görüldüğüne değindi.

ŞİRKETLER ARAYIŞTA

İran Araştırmaları Merkezi (İRAM) Başkan Vekili Hakkı Uygur da yaptırımların en somut etkisinin İran'dan petrol ithalatının azalması olduğunu vurguladı.

Uygur, yaptırımların birçok alanda etkisinin görüldüğünü belirterek, şöyle devam etti: "
Yaptırımlar özellikle de ödeme konusundaki sıkıntıları gün geçtikte artırıyor ve İran'da iş yapan Türk şirketlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Türkiye'yi ziyaret eden İranlı turistlerde de azalma görülüyor.
"
#İRAM
#Hakkı Uygur
#İran
#Şerif Dilek
#ABD
il y a 5 ans