İş Bankası’ndan ticarete destek

Yeni Şafak
04:00, 12/02/2019, Salı
Yeni Şafak
İş Bankası’ndan ticarete destek
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, kampanya kapsamında ihracatçı firmaların çok uygun oranlarla döviz kredisine ulaşabileceğini belirtti.

İş Bankası, ihracatçılara 500 bin avroya kadar yüzde 0,39 ya da 500 bin dolara kadar yüzde 0,49 faiz oranları ile 24 aya kadar kredi imkanı sunacak.

İş Bankası, ihracatçı firmaların uygun maliyetler ile finansmana erişmesine katkı sağlamak için “İhracat Döviz Kredisi Kampanyası” başlattı. Tanıtım toplantısında konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, kampanya kapsamında ihracatçı firmaların çok uygun oranlarla döviz kredisine ulaşabileceğini belirterek, “Bu kampanya ile 500 bin dolar ve 500 bin avro limite kadar kredi kullandırılabilecek. Avro krediler için aylık için 0,39 faiz oranı ve dolar için ise aylık 0,49 faiz oranı geçerli olacak. İhracatçı müşterilerimiz için bu finansman imkanı 24 aya kadar vadelerde geçerli olacak. Bu kampanya ile ihracatçı müşterilerimize tabana yaygın şekilde destek olmayı hedefliyoruz. Kampanya kapsamında toplam kullandırıma herhangi bir üst sınır getirmedik” dedi.

KOBİ’YE ÖZEL KART

Şimşek, banka aracılığıyla 2018’in aralık sonu itibarıyla 23 milyar 867 milyon dolar ihracat, 24 milyar 982 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirildiğini belirterek, bu süreçte de ihracatçılara gerekli olan desteğin verileceğini bildirdi. Şimşek, şöyle devam etti: “Türkiye’nin ihracatının yüzde 60’a yakınını gerçekleştiren ihracatçı KOBİ’lere biz de sektörde bir ilke imza atarak tamamen ihracatçı KOBİ’lerin ihtiyacına cevap verebilecek şekilde bir ticari kart geliştirdik. İhracatçı Kart ile KOBİ’ler, Türkiye’de bir ilk olarak hem şirket kredi kartının tüm özelliklerinden faydalanıyor hem de İş Bankası aracılığıyla gerçekleştirdikleri ihracat işlemlerinden her türlü harcamalarında kullanabilecekleri MaxiPuan kazanıyorlar.”

  • BÜYÜMEYE KATKI SAĞLAYACAK
  • Şahismail Şimşek, yılın üçüncü çeyreğinde net ihracatın büyümeye katkısının 6,7 puan seviyesine kadar yükseldiğine işaret edeerek, “2018 yılı genelinde ise yüzde 2,9 olduğunu tahmin ettiğimiz ekonomik büyümeye, net ihracat kaleminin 3,9 gibi oldukça ciddi bir oranda katkı sağladığını hesaplıyoruz. Yani, özellikle böyle zor dönemlerde ihracatın ekonomik büyüme açısından ne kadar önemli bir unsur olduğu daha iyi anlaşılıyor” dedi. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiye’nin en önemli ihraç pazarı olmaya devam ettiğini ve 2018’de toplam ihracatın yarısının bu ülkelere yönelik olduğunu aktaran Şimşek, AB üyesi ülkelerde ekonomik daralma görülmediği sürece Türkiye’nin bölgeye ihracat artışının süreceğini kaydetti. Şimşek, Türkiye’nin, ihracatta pazar çeşitlendirmesi ve pazarlar arasında hareket edebilme esnekliğinden de faydalandığını ifade ederek, “İhracat hacminin bu yıl yüzde 4 artarak yeni rekorkırmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026