|

İş dünyası umutlu

Yeni Ekonomi Yaklaşımı’nın yankıları sürüyor. İş dünyası; Türkiye’nin yönetim sistemi değişikliğiyle birlikte ekonomide de yeni bir yaklaşımla yol haritasının belirlendiği görüşünde hemfikir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2018 Pazar
Güncelleme: 04:28 - 12/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak
Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak

Yeni Ekonomik Model'in Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından kamuoyuyla paylaşılmasının yankıları sürüyor. Açıklanan modelin sunumunda duyurulan projeler ise iş dünyasında birçok kişiden geçer not almış durumda. Birçok iş insanı açıklanan modelin ülkemize karşılık yürütülen ekonomik operasyonlara cevap verme aşamasında önemli noktalara değindiğini belirtiyor. El birliği vurgusu yapılan sunumda işlenen detayların piyasalara güven aşıladığı görüşünde olanlar da var.


TEMELLERİMİZ SAĞLAM

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, “İş dünyası olarak üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata devam etmemiz büyük önem arz ediyor. Biz temelleri sağlam güçlü bir ülkeyiz” dedi. Yeni ekonomi modelinde sürdürülebilir büyüme, finansal istikrar ve yapısal dönüşüme odaklanılmış olmasını daha güçlü bir Türkiye hedefi açısından olumlu bulduklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, iş dünyası olarak desteklediklerini söyledi.


BASKIYA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Yeni açıklanan tedbirlerin Türkiye’nin yüksek katma değer ve teknoloji üretimine odaklandığını dile getiren Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran, bu açıklamaların döviz kurları üzerinden gelenlere en iyi cevap olacağını ifade etti. Panik havası yayma amacında olanların ekonomimizi hedef aldığını vurgulayan Baran, "Bağımsızlığımız için bu tip dış müdahalelere daha önce nasıl kanımızla canımızla karşı durduysak bu ekonomik taarruza da daha çok çalışarak, daha çok üreterek karşı duracağız. Kur artışı makro ekonomik verilerimizden kaynaklanmıyor, uluslararası siyasi hesapların sonucunda gerçekleşiyor" diye konuştu.


BASKIYA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Tüm Sanayici İşadamları Derneği(TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan da, ABD gibi kendinden başka küresel güç istemeyenlerin ülkemizin yükselişini tehdit olarak gördüğünü söyledi. Boyun eğmeyeceklerinin altını çizen Doğan, "Bu ekonomi savaşını da kazanacağımıza inanıyoruz" dedi.


Güven verdi

DEİK Başkanı Nail Olpak ise, açıklanan ‘Yeni Ekonomi Yaklaşımı’ ile iş dünyasının geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak bir adım atıldığını belirtti. Olpak, Merkez Bankasının bağımsızlığına, mali disipline, enflasyonla mücadeleye, cari açığın düşürülmesine ve iyileştirilmesine yapılan ısrarlı vurgunun istikrarı güçlendirmede önem arz ettiğini vurguladı. Nail Olpak sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu yol haritasının nasıl uygulanacağına ilişkin detayları belirleyecek ve eylülde açıklanması öngörülen Orta Vadeli Plan’ı da merakla bekliyoruz. İş dünyası olarak bu zor dönemde üzerimize düşen tüm görev ve sorumluluğu almaya hazırız.”

#Ekonomi
#İhracat
#Berat Albayrak
6 yıl önce