|

'İş Pozitif'le kadınlar güçleniyor

Kadın istihdamını artırmak için İŞKUR'un katkılarıyla İş-Pozitif programı başlatıldı. 9 Şubat'ta başlayan proje ile şu ana kadar 27 bin 92 kadın işe yerleştirildi. Programdan, İŞKUR'a kayıtlı işsiz kadınlar, sivil toplum kuruluşları ve kadın kooperatifleri gibi birçok kuruluş faydalanabiliyor.

Merve Safa Akıntürk
04:00 - 3/03/2024 Pazar
Güncelleme: 02:33 - 3/03/2024 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Kadın istihdamını artırmak ve üretimlerini desteklemek için bakanlıklar ve İŞKUR'un katkılarıyla İş-Pozitif programı başlatıldı. Bu kapsamda, Türkiye'nin her bir ilindeki üretici kadınlar, projelerini geliştirmek ve sürdürebilmek için eğitim ve maddi destek alabiliyor. Programdan İŞKUR'a kayıtlı işsiz kadınlar, sivil toplum kuruluşları ve kadın kooperatifleri gibi birçok kuruluş faydalanabiliyor. 9 Şubat'ta başlayan proje ile şu ana kadar 27 bin 92 kadın işe yerleştirildi.

HEDEF KAYIT DIŞI İSTİHDAMI AZALTMAK

Kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim, teşvik ve hibe gibi destekler veren kamu kurumları, yetişmiş insan kaynağına sahip sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesine sahip kadın kooperatifleri ve istihdam sağlayan özel sektör kuruluşları bir araya gelerek kayıtlı kadın istihdamının artırılmasını sağlamak için program başlatıldı. 10 bakanlığın işbirliği ile hazırlanan proje ile kadınların iş gücüne katılımını arttırmanın yanı sıra çalışma hayatındaki kayıt dışı istihdamı azaltmak da hedefleniyor.

REKOR YILI OLACAK

Son 21 yılda İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen 13 milyon kişinin yüzde 32,6’sına denk gelen 4 milyondan fazla istihdamı kadınlar oluşturdu. Aynı süreç içerisinde İŞKUR'un Aktif İşgücü programlarından yararlanan yaklaşık 5 milyon kişinin yüzde 52,6'sını, yani 2,5 milyonunu kadınlar oluşturdu. İŞKUR aracılığıyla sadece 2023 yılı içerisinde 464 bini aşkın kadın işe yerleştirildi. 2023 yılı içerisinde 25 binin üzerinde kadın kurs ve programlardan faydalandı.

877 BİN KADINA DESTEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2023 yılı boyunca 877 bine yakın kadına iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verdi. Bu ay içerisinde açıklanması beklenen 2023 yılı verilerine göre kadınların iş gücüne katılım ve istihdam oranları 2002 yılından bu yana en yüksek seviyeyi görecek.

VERİLER ANLIK TAKİP EDİLİYOR

İş-Pozitif programın başladığı 9 Şubat’tan bu yana binlerce kadın istihdam edildi. Program ile oluşturulan internet sitesinde istihdam edilen kadın sayısı anlık güncelleniyor. Yurdun bir çok yerinden yapılan başvuruların sayısı her geçen gün artıyor.



#İstihdam
#İŞKUR
#Ekonomi
#İş-Pozitif
2 ay önce