|

İslam dünyasının en başarılı 50 şirketi

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Haziran 2018 sayısı yine dopdolu. Derginin kapağında, bu yıl dördüncüsü hazırlanan İslam Dünyasının En Hızlı Büyüyen 50 Şirketi ve En Başarılı 50 CEO’su araştırmasının sonuçları var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2018 Salı
Güncelleme: 00:42 - 5/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Derin Ekonomi’nin Haziran 2018 sayısı yine dopdolu.
Derin Ekonomi’nin Haziran 2018 sayısı yine dopdolu.

Üç yaşını geride bırakan Derin Ekonomi dergisi Haziran sayısının kapak dosyasında, İslam Dünyasının En Hızlı Büyüyen 50 Şirketi ve En Başarılı 50 CEO’su araştırmasının kapsamlı analizi yer alıyor. Bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen araştırma İslam ekonomilerine farklı bir bakış açısı da sunmuş oluyor. Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi değerlendirmesinde, İslam dünyası şirketlerinin sektörlerindeki başarı hikayeleri de ele alnıyor.

Derin Ekonomi’nin en hızlı büyüyen 50 şirket listesinin 1 numarasında ise Kazakistan’dan KAZ Minerals PLC yer aldı. 2016’da 10 şirketle listede yer alan Türkiye 2017’de 12 şirketle birinci oldu. Endonezya 11 şirketle ikinci sırada yer aldı. İleri teknoloji ülkesi Malezya ve Kazakistan’ın 4’er şirketle yer aldığı listede asıl sürprizi şirket sayısını 1’den 3’e çıkaran Pakistan yaptı.


BÜYÜME İŞTAHIYLA YATIRIMLAR ARTTI

2017’nin en hızlı büyüme kaydeden sektörleri de sırasıyla inşaat, petrol, petrokimya, finans, tarım, sanayi ve havacılık olarak dikkat çekti. Özellikle büyüme iştahından kaynaklanan alt yapı ve inşaat yatırımları büyümenin motoru oldu. Petrol fiyatlarının geçen yıl artmasıyla birlikte Körfez ülkeleri ciddi şekilde toparlandığı görülüyor.

GÜNDEMİ YORUMLAYANLAR BİR ARADA

İbrahim Karagül yönetimindeki Derin Ekonomi’nin güçlü yazar kadrosu, Haziran sayısında da gündemi yorumluyor. Doç. Dr. Ömer Bolat, Doç. Dr. Hatice Karahan, Ali Saydam, Aşkın Baysal, Doç. Dr. Kadir Tuna, Prof. Dr. Murat Yülek, İbrahim Acar, Dr. Mehmet Akif Soysal, Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, Dr. Mamdouh G. Salameh, Prof. Dr. Obiyathulla Ismath Bacha, Robert M. Cutler, Pierre Chiartano, Dimitri Triantaphyilou ve Shuriah Niazi, kritik gelişmeleri Derin Ekonomi de değerlendiriyor.


ABD, Kore’de barış istiyor mu?

12 Haziran’da Singapur’da yapılacağı duyurulan Trump-Kim zirvesi iptal edilmişti. Bugünlerde ise tüm taraflardan olumlu mesajlar gelse de, çözüm sadece iki Kore’nin vereceği karara bağlı değil. Derin Ekonomi’de kaleme alınan iki Kore ülkesinin duruma yönelik Çin ve ABD’nin, çözüm adına nasıl strateji geliştirecekleri de belirleyici olacak.

#Derin Ekonomi
#İslam dünyası
#Ekonomi
6 yıl önce