|

İstihdam için tanıtım hamlesi

İstanbul Sanayi Odası istihdam teşviklerini anlatmak için İstanbul’da tanıtım seminerlerine başladı. Seminerler, Tuzla’dan Hadımköy’e, İkitelli’den Beylikdüzü’ne kadar birçok sanayi bölgesine ulaşacak. İstihdam seferberliğine destek mesajları da sürüyor. Konya ve Van’daki iş STK’ları, “Teşviklerden yararlanın” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi
04:00 - 8/03/2019 Friday
Güncelleme: 00:27 - 8/03/2019 Friday
Yeni Şafak
Erdal Bahçıvan (Soldan 3)
Erdal Bahçıvan (Soldan 3)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017’deki çağrısıyla başlayan istihdam seferberliğinde 1 milyon 600 bin kişi işe alınırken yeni istihdam çağrısına da ülke çapında destek sürüyor. 20 bin üyesiyle yine aynı sese kulak veren İstanbul Sanayi Odası (İSO), "İstihdam Seferberliği 2019” projesine destek vermek amacıyla harekete geçti. İSO, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla başlattığı "İstihdam Seferberliği" projesi kapsamında, dün İSO Odakule'de, işverenlere verilen teşvikler hakkında bilgilendirme semineri düzenledi. Açılışta konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye'nin toplumsal refahı ve barışı için aş ve iş üretmeyi hep öncelikli görevleri olarak kabul ettiklerini belirterek, aynı anlayış ve kararlılıkla yola devam mesajını verdi.

MORAL VE MOTİVASYON KATKISI

Etkinlik ile İstanbul’da kampanya adına ilk adımı attıklarını anlatan Bahçıvan, "Kısa çalışma ödeneğinden asgari ücret desteğine, SGK prim desteğinden kalkınmada öncelikli bölgelerdeki desteğe kadar 8 başlıkta ve 1,5 yıl sürecek destekler ile ilgili farkındalığı artırmak için İSO olarak önümüzdeki günlerde de birçok etkinliği hayata geçireceğiz. İstihdam temelinde 8 başlıktaki destek, biz sanayicilere her şeyden önce moral ve motivasyon açısından katkı yapacak" dedi.

TUZLA'DAN HADIMKÖY'E SEMİNER

Bahçıvan, istihdam seferberliği kapsamında bir dizi etkinlik planladıklarını belirterek, şunları dile getirdi: “Yine İSO olarak Tuzla’dan Hadımköy’e, İkitelli’den Beylikdüzü ve Dudullu-İMES’e kadar İstanbul’un istihdam deposu olan sanayi bölgelerimizde bu seferberliğin daha iyi anlaşılması için harekete geçtik ve ‘İstihdam Seferberliği 2019, İstihdam Teşvikleri Bilgilendirme Toplantıları’ adı altında zincir seminerlere başladık. Biz sanayiciler, attığımız her adımda ‘Önce Türkiye’ diyoruz.”

İNSANA YATIRIM YAPAN KAZANIR


Öte yandan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da, 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında açıklama yayımlayarak, “Dünün en çok kazananları, Türkiye’ye yatırım yapanlar, Türkiye’de istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak” ifadesini kullandı. Kopuz, üyelerine yönelik istihdam teşvikleri bilgilendirme toplantıları yapmaya devam edeceklerini ve İstanbul’da her ay en çok ilave istihdam sağlayan üyelerini kutlayacaklarını da bildirdi.

  • Teşviklerden yararlanın
  • Anadolu’nun muhtelif illerinden istihdam seferberliğine destek mesajları gelmeye devam ediyor. TOBB Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, tüm üyelerini “2019 İstihdam Seferberliği” kampanyasına katılıp sağlanan teşviklerden yararlanmaya çağırdı. Öztürk, hükümetin açıkladığı istihdam hedeflerinin yakalanması için, KTO olarak bütün üyelerine ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini de vurguladı.
  • Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı da, İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası nedeniyle üyelerine ek istihdam yaparak teşviklerden yararlanma çağrısında bulundu.
  • Meslek liseliyi kurtaran model
  • Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, meslek liselerinin dönüşümüyle ilgili yeni bir sürece girileceğini, bu konuda 5-6 konu başlığının bakanlıkla paylaşıldığını ve bakanlık tarafından pozitif karşılandığını söyledi. Bahçıvan, “meslek lisesinde okuyan öğrencilerin okuduğu süre boyunca SGK primlerinin yatırılması”, “okuduğu meslekte devam etmesi durumunda askerlikten muafiyet ve burs gibi çeşitli teşvikler verilmesi”, “müfredatın mesleğe katkı sağlayabilecek derslerle değiştirilmesi”, “meslek komitelerinden kişilerin de okul yönetiminde görev alması” gibi konu başlıklarının gündemde olduğunu dile getirdi. Bahçıvan, nitelikli kişilerin ortaya çıkartılması için meslek liselerinin dönüştürülmesinin önemini vurgulayarak, meslek liselerinde 120 kişilik okullarda 30 kişinin okuduğunu ve meslek liselerinin günümüzdeki algısı nedeniyle ailenin çocuğunu meslek lisesine gönderince suçluluk yaşadığını ifade etti.
#​İstanbul Sanayi Odası
#Beylikdüzü
#STK
#İstihdam
5 years ago