|

Kamu taşeronu ek zam istedi

Hak-İş ve Türk-İş, kamuya geçen taşeron işçisi için ek zam talebinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderilen mektupla altışar ayda yapılacak yüzde 4 zammın yetersiz kaldığı ve ilave zam yapılması gerektiği belirtildi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:44 - 10/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Hak-İş ve Türk-İş yönetimi, kamuda sürekli işçi kadrosuna alınan taşeron işçilerin altışar aylık dönemler için yüzde 4 uygulanan ücret zam oranının yükseltilmesi talebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yolladı.


‘ENFLASYONA EZDİRMEYİN’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar imzasıyla hazırlanan mektupta, kadroya alınan işçilere yönelik kararın toplumun önemli bir bölümünce olumlu karşılandığı belirtildi. Türk-İş mektubunda şu ifadelere de yer verildi: “Orta Vadeli Program'a göre, öngörülen TÜFE yıl sonu değişim oranı 2019 yılı için %15,90 ve 2020 yılı için %9,80'dir. Sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçiler ile ailelerinin beklentisi 'Ücretli çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözünün yerine getirilmesi ve geçim şartlarının iyileştirilmesidir.”


BAKANLARA DA MEKTUP

  • Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, kadroya geçen çalışanların ücretleri ve sosyal haklarının, 2018 yılı enflasyonunun yüzde 20,30 olması nedeniyle tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirten bir mektup kaleme aldı. Hak-İş Başkanı Arslan'ın, söz konusu mektubu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu ile Lütfi Elvan'a da yolladığı öğrenildi.
#Hak-İş
#Türk-İş
#Taşeron
#Zam
5 yıl önce