|

Kamuda istihdam doludizgin

Hizmet çeşitliliği ve büyümede özel sektör ile yarışan kamu kurumları artan ihtiyaç doğrultusunda istihdama katkı sunuyor. Onlarca kalemde hizmet veren PTT 5 bin personel alımı gerçekleştirirken Tarım Bakanlığı da 10 bin kişiyi istihdam edeceğini duyurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2018 Salı
Güncelleme: 00:34 - 15/05/2018 Salı
Yeni Şafak
KenanBozgeyik - Ahmet Arslan - Bülent Tüfenkci - Bendevi Palandöken
KenanBozgeyik - Ahmet Arslan - Bülent Tüfenkci - Bendevi Palandöken

Türkiye'de 2 yıldır süren 'Milli İstihdam Seferberliği'ne kamu kurumları da artan ihtiyaçları doğrultusunda katkı veriyor. Son olarak kargo hizmetlerinden para transferine kadar birçok alana yatırım yaparak büyüyen PTT de 5 bin personel alacak. PTT AŞ bünyesine, bin 623 postacı, 200 tekniker, 2 bin 625 gişe personeli, 82 avukat, 470 mühendis alımı için başvurular dün başlarken sınav müracaatları 21 Mayıs'ta sona erecek. Alınması planlanan bin 623 postacının, bini adaylardan 623'ü taşeronlardan, 2 bin 625 gişe personelinin de 2 bin 25'i adaylardan 600'ü taşeronlar arasından seçilecek.

ESNAF RAHAT NEFES ALACAK

PTT'nin istihdam hamlesi yanında PTT AŞ ile Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğünün iş birliğiyle hazırlanan Esnaf Kart'ın tanıtımı Ankara'da gerçekleştirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu projeyle esnafımız rahat bir nefes alacak, müşteri yelpazesini genişletecek, finansman ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayabilecek" dedi. Teknik alt yapısını PTT'nin kurduğu sistemle esnafın, malını "e-pttavm"den yurt içinde satar gibi sisteme dahil edeceğini vurgulayan Tüfenkci, PTT'nin bu malların uluslararası mecralarda satışını gerçekleştireceğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada Tüfenkci Elektronik Bilgi Sistemi’ni kullanıma sunarak elektronik ticaret yapan şirketleri kayıt altına aldıklarını anımsattı.

PTT TÜRKİYE’DE KABINA SIĞMIYOR

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'de esnaf ve sanatkarlara sağlanan desteğin yalnızca 154 milyon lira, kredi faizlerinin ise yüzde 47 seviyesinde olduğunu anımsatan Tüfenkci, bugün, esnafın düşük oranlarda kredi kullanabildiğini ifade etti. Tüfenkci sözlerini şöyle sürdürdü: "Esnaf Kart ile esnaflarımız ihtiyaçlarının temininde, finansal araçlara erişimde ve diğer alanlarda sunulan PTTcell, PTTkargo, PTTkep, PTTsigorta, nakit ve değerli taş lojistiği gibi hizmetlerden de indirimli olarak yararlanabilecek. PTT, Türkiye'de kabına sığmıyor, dünyaya açılıyor."

5 BİNE YAKIN İŞYERİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Esnaf Kart'ın önemli ekonomik fayda sağlayacağını söyledi. Konuşmaların ardından, Bakan Tüfenkci, Bakan Arslan, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve TESK Başkanı Palandöken tarafından temsili kartlar imzalandı. PTT’nin 5 bine yakın iş yeri ve 2 bin 735 PTT Matik ile posta, lojistik, e-ticaret ve bankacılık hizmeti veriyor.


22 ülkeye birden PTT hizmeti

Ulaştırma Bakanı Arslan, protokol kapsamında esnaf ve sanatkarlara yönelik Esnaf Kart aracılığıyla birçok hizmetin anında ve uygun şartlarda alınabileceğine dikkati çekerek, şunları söyledi: “Esnafımız PTTBank’tan özel faiz oranlarıyla kredi alabilecek, PTTcell’in özel tarifelerinden, önemli indirimlerle PTT Sigorta güvencesinden ve PTT Kargo indirimlerinden faydalanacak. Sadece 81 ile değil, dünyanın her yerine kolay ulaşmanızı sağlayacak. Kargo ve gümrük masrafı olmaksızın dünyanın her yerine en kolay ihracat yöntemiyle ulaşmanız önemli. ePttAVM satış, pazarlama ve reklam desteği verecek. 22 ülkeye devlet güvencesinde satış yapılabilecek. Kısacası esnaf ve zanaatkarımız artık PTT’nin desteğiyle daha da güçlü olacak.”

  • Tarım Bakanlığı için 10 bin kişi
  • Kamudaki personel ihtiyacına dikkat çeken bir diğer siyasi ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba oldu. Bakan Fakıbaba, ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisleri istihdamı için şubat ayında 10 bin 551 kişinin bakanlık ailesine katılmasına yönelik, ilgili kuruluşlara gerekli yazıyı yazdıklarını belirterek, “Bir kez daha yazı gönderdik, konuyu takip edeceğiz” dedi. Bulunduğu yörede çalışmaları sonucu farklılık oluşturan yayımcı personelin ortaya çıkarılması, bu çalışmalardan herkesin haberdar olması, bu çalışmaların ödüllendirilmesiyle motivasyonun artırılması, amacıyla düzenlenen “Tarıma Değer Katanlar Yarışması Ödül Töreni” Bakanlıkta gerçekleştirildi.
#Kamu
#İstihdam
#Ekonomi
6 yıl önce