|

Kara paraya engel olmak zorundalar

Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, suç gelirleri ve terörün finansmanının önlenmesi tedbirlerine dahil edildi. Kripto aracıları, kara para aklama ve terörün finansmanı engellemezlerse suçlu sayılacak.

Haber Merkezi
00:13 - 2/05/2021 Pazar
Güncelleme: 00:15 - 2/05/2021 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler kapsamında yükümlü sayılan şirketlere, kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve tasarruf finansman şirketleri de dahil edildi. Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ENGELLEMEKLE SORUMLU OLDULAR

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; kripto para platformları, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi için alınan önlemlerden yükümlü olacak. Aynı Kararla, faizsiz konut sisteminde faaliyet gösteren tasarruf finansman şirketleri de bu önlemlerin yükümlüsü oldu. Kripto para platformları ile faizsiz konut şirketleri, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi açısından bankalar, sigorta şirketleri, varlık yönetim şirketleri, milli piyango idaresi, spor kulüpleri ve noterler ile aynı yükümlülükler altına girdi. Kripto para platformları ile faizsiz konut şirketleri, belli bir tutarın üstündeki her işlem sırasında ayrıntılı kimlik tespiti yapacak.

#Kripto
#Para
#Suç
#Terör
3 yıl önce