|

Katar’la havalı işbirliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Katar ziyaretinde Meteoroloji Alanında İş Birliğine Dair Niyet Beyan'ına Türkiye adına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu imza koydu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:01 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.
Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyaretine katılarak meteoroloji işbirliğine imza attı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyaretine katılarak meteoroloji işbirliğine imza attı.

Söz konusu işbirliği ile Katar Devleti Meteoroloji Servisi ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında, meteoroloji ve meteorolojik araştırmalar alanında iş birliği artırılacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, meteorolojik karakterli doğal afetlerin önlenmesi ve etkilerinin azaltılması, otomatik hava gözlem sistemleri, yüksek atmosfer gözlem sistemleri, toz taşınımı, uydu ve yer gözlemleri, meteoroloji radarı işletme ve bakım onarımı gibi konularda Katar Meteoroloji Servisi personeline eğitim vermişti.

YELPAZE GENİŞLEDİ

Son işbirliğiyle iki ülkenin havadaki işbirliği genişledi. Bu çerçevede Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Katar Meteoroloji Servisi arasında meteorolojik gözlemler, gözlem sistemlerinin kalibrasyon ihtiyaçları, meteorolojik iletişim sistemleri, meteorolojik veri işleme ve hizmet sunumu yapılacak. Ayrıca, zirai meteoroloji çalışmaları, hidrometeorolojik çalışmalar, kum ve toz fırtınaları gibi meteorolojik afetler, hava tahminleri ve erken uyarılar, afet riskini azaltmak için kullanılan meteorolojik ürünler ve hizmetler, eğitim ve bilimsel faaliyetlerde işbirliği yapılacak.

#Veysel Eroğlu
#Recep Tayyip Erdoğan
#Türkiye
#Katar
6 yıl önce