|

Kılıçdaroğlu’nu yalanlamaktan bıktım

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamu bütçesine yönelik olumsuz algı oluşturmak üzere ortaya attığı iddiaları eleştirdi. Ağbal, “Ben Maliye Bakanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalanlarını yalanlamaktan bıktım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2018 Cuma
Güncelleme: 00:33 - 22/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Maliye Bakanı Naci Ağbal
​Maliye Bakanı Naci Ağbal

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamu bütçesine yönelik olumsuz algı oluşturmak üzere ortaya attığı iddiaları eleştiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ben Maliye Bakanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalanlarını yalanlamaktan bıktım. Her gün yalan, her gün başka bir yalan. Diyor ki, ‘Nasıl olsa ben yalan söylüyorum, bu böyle gidiyor.’ Kusura bakmasın, o hesap uzmanıysa, biz de maliyeciyiz. Öyle yalana geçit vermeyiz. Yalanları varsa da onları da yüzüne karşı vururuz" dedi. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray’a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’nin eşik atlatacak bir seçime gittiğini belirtti.

‘SSK MÜDÜRÜ OLDUĞUN DÖNEMDEKİ FAİZDEN HABERİN YOK’

Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın başında görev aldığı dönemde, uyguladığı yanlış sosyal politikalar yüzünden oluşan mali faturaların faizini milletin ödediğini dile getiren Bakan Ağbal, şöyle devam etti: "Yazıklar olsun. Kalkmış bana dolar hesabı yapıyor. Diyor ki, ‘Şu kadar dolar faize para ödedin’ Yalanın biri bin para. Senin SSK Genel Müdürü olduğun dönemde, senin hesap uzmanı olduğun dönemde bu ülke kaç milyar dolar faiz ödüyordu? Ondan bile haberin yok.

  • AK Parti’nin yaptığı bütçe sayesinde 100 liralık bütçenin sadece 8 lirasını faize gittiğini vurgulayan Maliye Bakanı Ağbal, “92 lirası nereye gidiyor? Vatandaşa gidiyor. Hizmet olarak gidiyor. Yol olarak gidiyor. Köprü olarak gidiyor. Baraj olarak gidiyor. Okul olarak gidiyor. Hastane olarak gidiyor. Şehir hastanesi olarak gidiyor. Bir de kalkmış diyor ki, ‘Ödediğiniz faizin hesabını verin’ Sen önce kendi SSK Genel Müdürü olduğun dönemin hesabını ver” dedi.
#Naci Ağbal
#CHP
6 yıl önce