|

Ekonomimiz kırılgan değil

Kur baskısının kontrol altına alındığını söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, olumlu yansımaların ekonomide görülmeye başlandığını belirterek, “Türkiye ekonomisi kırılgan bir ekonomi değil” dedi. Hak-İş’in 43. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan da reel sektörü finansman olarak rahatlatacak bir mekanizma üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Haber Merkezi
04:00 - 23/10/2018 mardi
Güncelleme: 01:14 - 23/10/2018 mardi
Yeni Şafak
 Lütfi Elvan - Mahmut Arslan - Zehra Zümrüt Selçuk
Lütfi Elvan - Mahmut Arslan - Zehra Zümrüt Selçuk

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, alınan tedbirler sayesinde kur baskısının kontrol altına alındığını belirterek, Türkiye ekonomisinin kırılgan bir ekonomi olmadığının altını çizdi. Hak-İş Konfederasyonu’nun 43. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen programda konuşan Selçuk, "Açıklanan ekonomi paketi ve enflasyonla mücadele yol haritamız sadece mevcut saldırılara kalkan olmakla kalmayacak, aynı zamanda ekonomimizdeki istikrarlı büyümeye de katkı sağlayacak. Türkiye ekonomisi kırılgan bir ekonomi değil. Geçmişte benzer saldırılar karşısında güçlü ekonomi politikalarıyla hepsinin üstesinden gelmeyi başardık ve yine başaracağız" dedi.

FİNANSMAN KOLAYLIĞI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan da, Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu söyledi. Özel sektörü finansman bakımından rahatlatacak adımların atılması gerektiğini dile getiren Elvan, şunları kaydetti: "İşletmelerimizin ayakta kalması son derece önemli. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, özellikle bankaların sermaye yapılarını detaylı olarak çalışıyor, BDDK de bu konu üzerinde çalışıyor. Bunlar ortaya çıktıktan sonra reel sektörü ayakta tutabilecek bir mekanizmayı oluşturacağız. özellikle sermaye yapılarını güçlendirerek, reel sektörün de desteklenmesiyle inşallah biz bu sorunları bir tarafa atıp yine büyümeye, güçlenmeye devam edeceğiz."

Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur ise, kayıt dışılığın yüksekliğinin devletin gelirlerinin azalmasına neden olduğuna dikkati çekti. Cesur, şunları kaydetti: "Benim düşüncem, nakit paranın önemli ölçüde hayatımızdan çıkması. 50 liranın üzerindeki işlemler, bankacılık sistemi üzerinden veya kayıtlı olarak yapılmalı.”

  • IMF ile yeniden işbirliği istemiyoruz
  • Hak-İş’in 43. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ekonomideki saldırılar ile enflasyonla mücadele kapsamında alınan tedbirleri desteklediklerini söyledi. IMF ile ayrılan yolların birleşmesini kesinlikle istemediklerini dile getiren Arslan, “IMF, işten çıkarma, acı reçeteler ve özelleştirme demektir” değerlendirmesinde bulundu. Arslan, ekonomik krizlerin ve yüksek enflasyonun en büyük mağdurunun işçi kesimi olduğunu belirterek, enflasyonla mücadelenin başarıya ulaşması için katkı vermeye hazır olduklarını bildirdi.
#Zehra Zümrüt Selçuk
#Ekonomi
il y a 6 ans