|

Konut kredisi faizlerinde ikinci indirim

Ziraat ve Halk Bankası'nın konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98 çekmesinin ardından bir indirim de Şekerbank'dan geldi. Bankadan yapılan açıklamada kredi faiz oranlarının o,98'e çekildiği açıklandı. Her iki banka da konut kredisi faizlerinde yaptıkları indirim için üst limiti 500 bin TL olarak belirledi.

Yeni Şafak
15:23 - 10/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:59 - 10/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Konut kredisi faiz oranları
Konut kredisi faiz oranları
Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde bankaların konut sektörünü canlandırmak için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından ilk hamle bugün öğle saatlerinde Ziraat Bankası'ndan geldi.
Banka konut kredi faizlerini yüzde 0.98'e düşürdüğünü açıkladı.

İKİNCİ İNDİRİM HALKBANK'TAN

Ziraat Bankası'nın kredi faizlerine yönelik adımı hem sektörde hem de ev alacak vatandaşta heyecana yol açarken ikinci kredi faizi indirim haberi ise Halk Bankası'ndan geldi. Yapılan açıklamada bankanın kredi faiz oranlarını 0,98'e indirdiği açıklandı.

500 BİN TL'YE KADAR KULLANILABİLECEK

Her iki banka da 0,98'lik faiz oranlarının 500 bin liraya kadar olan konut kredilerinde geçerli olacağını belirtti. Ziraat Bankası'nda konut kredi faizleri yüzde 1.23 seviyesindeydi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konut piyasasındaki talebin, ekonomik büyümenin asli unsurlarından biri olduğunu belirtti.

Konut sektörünün, ekonomiye sağladığı katma değer ve diğer sektörleri etkileme potansiyelini göz önünde bulundurduklarını, ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini de dikkate alarak her zaman olduğu gibi müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak özel bir çözüm sunmaya gayret ettiklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Her aile bir ev sahibi olsun istiyoruz, müşterilerimize kolaylaştırıcı çözümler sunmayı aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz. Bireysel müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek, her gelir grubundaki müşterilerimizin uygun koşullarla finansmana erişimine imkan sağlıyoruz. Geniş ürün yelpazesi ve özel ödeme planı seçenekleri, hızlı ve kolay değerlendirme süreçleriyle müşteri memnuniyetini en üst düzeyde gerçekleştirme anlayışıyla çalışıyoruz. Ev sahibi olmak isteyen müşterilerimizin tüm finansal ihtiyaçlarına da 'Halk İster, Halkbank Yapar' anlayışımızla yaklaşıyoruz. Üreten Türkiye'nin Bankası olarak, bundan sonraki süreçte de ülkemiz istikrarına, ekonomimize ve müşterilerimize azami katkı sağlama bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

SON İNDİRİM HABERİ ŞEKERBANK'TAN

Son indirim haberi ise Şekerbank'tan geldi. Şekerbank'tan yapılan açıklamaya göre, 60 aya varan vadelerde uygulanacak indirimle banka ilk defa konut kredisi kullanacak olan bireylere 500 bin TL'ye kadar olan konut kredisi taleplerinde faiz oranlarını yüzde 0,98'e çekti.

Konut kredisi faizlerinde indirime giden öncü bankalardan Şekerbank'ta indirimli faiz oranları bugünden itibaren geçerli olacak.

#Ziraat Bankası
#Halk Bankası
#Kredi
#Konut kredi faizleri
6 yıl önce