|

Togg'un CEO'su Karakaş gözyaşlarına engel olamadı: Oyunun içinde oyuncu olduğumuzu gösterdik

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Consumer Electronic Show (CES) fuarında ilk kez dünyanın beğenisine sunuldu. Togg CEO'su Gürcan Karakaş fuarda dikkat çekici bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından duygu ve düşüncelerini aktaran Karakaş gözyaşlarına mani olamadı. Karakaş, "Çok heyecanlıyız 3 sene önce burayı ziyaret ettiğimizde 'Buraya gelmeliyiz' demiştim, geldik. Bakın burada 700 kişi var, 700 kişi gece gündüz çalışıyor. Yapıyoruz ve daha iyisini yapacağız. Oyunun içinde bir oyuncu olduğumuzu söylemek için geldik ve oyunun içerisine dahil olduk, hızla da ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

00:08 - 6/01/2022 jeudi
Güncelleme: 01:05 - 6/01/2022 jeudi
Yeni Şafak
Gürcan Karakaş
Gürcan Karakaş

ABD’nin Las Vegas şehrinde 5-7 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Consumer Electronic Show'a (CES) vizyon otomobiliyle katılan Togg yeniliklerini ve ilklerini bir basın toplantısıyla dünya kamuoyuna duyurdu.

" 'BURAYA GELMELİYİZ' DEMİŞTİM GELDİK"

Programda kapsamlı bir sunum gerçekleştiren Togg CEO'su Gürcan Karakaş, sunum sonrası verdiği röportajla duygularını aktardı.
"Çok heyecanlıyız 3 sene önce burayı ziyaret ettiğimizde 'Buraya gelmeliyiz' demiştim, geldik"
dedi. Gözyaşları nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Karakaş sözlerine şöyle devam etti:
  • "Çok heyecanlıyız 3 sene önce burayı ziyaret ettiğimizde 'Buraya gelmeliyiz' demiştim, geldik. Bakın burada 700 kişi var, 700 kişi gece gündüz çalışıyor. Yapıyoruz ve daha iyisini yapacağız.
    Oyunun içinde bir oyuncu olduğumuzu söylemek için geldik ve oyunun içerisine dahil olduk, hızla da ilerliyoruz. Bizim hiçbir zaman gözdağı gibi bir niyetimiz olmadı. Biz bu oyunu kurallarına göre oynadığımızı, oynarken de bize olan desteklerle bu işi çok daha iyi yerlere taşıyabileceğimizi söylüyoruz.
    Bunu da yaşıyoruz zaten. Projenin başından itibaren herkes bize destek veriyor, gönül veriyor. Biz bunun sorumluluğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Şu an 3 senenin stresi üzerimizden kalkmakta, çok mutluyuz ve çok gururluyuz."

GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR?

Gürcan Karakaş 1965 yılında Antalya'nın Akseki ilçesinde doğdu. Daha sonra Almanya'ya göç eden Gürcan Karakaş ilk ve ortaokulu Almanya'da, liseyi ise Türkiye'ye dönerek Ankara'da tamamladı.

Mehmet Gürcan Karakaş üniversite eğitimini de Türkiye'de tamamladı. Karakaş 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Karakaş ODTÜ'den mezun olmasıyla Aselsan'da çalışmaya başladı.

Almanya'nın önde gelen teknoloji firmalarından Bosch'ta görev alan Gürcan Karakaş 1991-1992 yılları arasında Almanya Feuerbach'ta dizel püskürtme sistemleri ürün geliştirme mühendisi olarak çalıştı.



1995 yılında Bursa'da teknik aplikasyon projelerinden sorumlu kısım müdürü oldu ve 1996-1997 yılları arasında Almanya Bühlertal'da enerji ve karoseri sistemleri üzerine Japon ve İskandinav müşterilerden sorumlu proje müdürü olarak görev aldı. Gürcan Karakaş, 2004 yılında Bosch Türkiye'ye Genel Müdür olarak atandı.

2007 yılında Bosch'un Almanya'daki merkezine geçen Karakaş, o tarihten bu yana grubun yenileme pazarlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Mehmet Gürcan Karakaş Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de CEO olarak görev alıyor.

#Gürcan Karakaş
#Togg
#Türkiye
#ABD
il y a 2 ans