|

Mehmetçik’in yükü Derman’da

Mersin'de prototipi yapılan ve yüzde 70'i yerli üretim olan 8 çeker zırhlı askeri lojistik destek aracı "Derman", Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) hizmet vermeye hazırlanıyor. Tarsus ilçesindeki Koluman Otomotiv Endüstri AŞ'nin Ar-Ge biriminde 2016'da çalışmalarına başlanan "Derman"ın, mühendislerin yaklaşık 2 yıllık çalışmalarının ardından prototipi üretildi.

Yeni Şafak
04:00 - 7/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 22:28 - 6/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Derman'ın, Mehmetçik'in yükünü hafifletmesi planlanıyor.
Derman'ın, Mehmetçik'in yükünü hafifletmesi planlanıyor.

Balistik zırh koruma özelliğine sahip 8 çeker araçta, 16 ileri tam otomatik şanzıman ve 517 beygir güç üretebilen motor yer alıyor. "Derman", TSK'nin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, yüzde 60 dik eğim ve yüzde 30 yan eğim gibi en zor arazi koşullarında hizmet verebiliyor.

Zırhlı araçların, tankların ve mühimmatların harekat bölgesine taşınması, kumanda merkezleri ve benzeri yapıların istenen yerlere götürülmesi ile zarar görmüş araçların kurtarılması amacıyla üretilen "Derman"ın, Mehmetçik'in yükünü hafifletmesi planlanıyor.

NATO’YA DA GİRECEK

Prototipin ardından üretilmeye başlanan ikinci aracın da bu sene içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Derman'ı zırhını, NATO standartlarında 'Level 2' olarak ürettiklerini, bununla birlikte 'Level 3' ve 'Level 4'e taşımak için çalışmaları olduğunu belirtti. Saltık, “Bu aracı sadece TSK'ya değil aynı zamanda diğer NATO ordularına sunmayı da arzu ediyoruz” ifadesini kullandı.



#NATO
#Kaan Saltık
#Derman
#TSK
5 yıl önce