|

Mücevher sektöründen Amerika çıkarması

Türk mücevher sektörü ABD çıkarmasına hazırlanıyor. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar, 200’e yakın Amerikalı mücevher alıcısının, Miami’de yalnızca Türk mücevhercilerle bir araya geleceklerini söylerken, pazar çeşitliliği oluşturmak adına yeni stratejiler geliştirmeye başladıklarını aktardı.

Haber Merkezi
04:00 - 24/08/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:10 - 24/08/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Mustafa Kamar
Mustafa Kamar

Mücevher ihracatı sektöründe son üç yılda önemli düzeyde bir artış yaşandığını ifade eden Kamar, 2019 yılının 7 aylık döneminde 2 milyar 168 milyon dolar mücevher ihracatı gerçekleştirerek, ihracatta yaklaşık yüzde 40’lık artış yaşandığını dile getirdi.

PAZAR ODAKLI STRATEJİ

2023 yılı için belirlenen 12 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabileceklerini vurgulayan Kamar, şunları söyledi:
“Suudi Arabistan’a gittik. 600’e yakın alıcıyla ihracatçılarımızı karşılaştırdık. Daha sonra Katar’ın yaklaşık 50 en büyük alıcı firmasını İstanbul’a davet ettik. Miami’de 22 - 26 Ağustos tarihlerinde 50’ye yakın üyemizle Road Show düzenleyeceğiz. Miami’de Güney Amerika’dan 200’e yakın alıcı yalnızca Türk satıcılar buluşacak.”
  • BULUŞMA NOKTASI İSTANBUL
  • Kamar, "Bunun dışında 8 - 12 Ekim tarihlerinde 8’nci Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Değerli Taş ve Mücevher Birlikleri Konferansı’na ev sahipliği yapacağız” dedi. ASEAN zirvesi hakkında da bilgi veren Kamar, 8 yıldır zirvede, Türkiye’yi anlattıklarını söyledi. Son iki yıldır ise toplantının Türkiye’de yapılması için çalıştıklarını belirten Kamar, “Türkiye’nin önemini anlatmaya çalışacağız. Bu zirve bizim için oldukça önemli” dedi.
#ABD
#Mücevher
#Mustafa Kamar
5 yıl önce